OVO JE PRAVI MAJSTOR : Austrijanac budži najnoviji lamborgini za trke!
Foto: Http://steiermark.orf.at/

LASKAVA PONUDA

OVO JE PRAVI MAJSTOR : Austrijanac budži najnoviji lamborgini za trke!

Austrija -
Gotfrid Graser iz Štajerske dobio je primamljivu ponudu da uradi svoju verziju najnovijeg trkačkog modela "lamborginija hurakan"

KNITELFELD - U Austirji nekoliko specijalista radi na dodatnom pojačavanju motora, inače moćnih automobila. Jedan od njih je i Gotfrid Graser (Gottfried Grasser), koji u Gornjoj Štajerskoj radiće na pojačavanju najnovijeg "lamborginija hurakan" (lamborghini huracán).

Lamborgini je prošle godine promovisao u Ženevi ovaj moćni automobil od 610 konjskih snaga, koji košta više od 200.000 evra. Početko prošle nedelje tržištu je predstavljena i njegova trkačka verzija koja košta oko 370.000 evra. Međutim Graser je od njih dobio primamljivu ponudu da uradi svoju trkačku verziju ovog automobila. On je najavio da će njegovo preduzeće "Grasser-Racing-Team" od 2016. godine početi sa prodajom svoje takmičarske verzije "hurakana".

Trkačka verzija
Trkačka verzija

Ideja je potekla baš od kompanije "Lamborgini", koja je želela da im Graser ne samo pojača motor, već i da testira vozilo na trkama. Graser i njegov tim od šest saradnika iz štajerskog gradića Knitelfeld (Knittelfeld) jedini su u svetu koji su dobili ovako laskav predlog "Lamborginija". Međutim predelog nije došao slučajno. "Grasser-Racing-Team" se do sada dokazao sobzirom da je do sada postigao odlične rezultate na trkama.

"Poslednjih godina smo uvek pobeđivali proizvođača automobila sa njihovim vozilom. Naravno, to je postala osnova za našu saradnju. Presrećni smo što nas je Lamborgini izabrao da radimo na ovom projektu", izjavio je Graser za ORF Štajerske.

Najavljuje se da će iz nejgove radionice godišnje izlaziti 40 do 50 nabudženih "hurakana".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track