(FOTO) BANDA SEJALA STRAH: Tipovali i pljačkali supermarkete po Beču!
Foto: Policija

Uhapšeni

(FOTO) BANDA SEJALA STRAH: Tipovali i pljačkali supermarkete po Beču!

Austrija -
Policajci su prošlog petka čekali u zasedi u Favoritenu, nakon što je u susednom Simeringu banda opljačkala Bila supermarket

BEČ - Bečka policija uhapsila je petoročlanu bandu mladih Bečlija, austrijskih državljana, koji su izveli više oružanih pljački supermarketa.

"Na teret im se stavlja sedam ovakvih nedela od početka decembra 2014", izjavio je pukovnik Mihael Mimra (Michael Mimra), zamenik šefa bečke Pokrajinske uprave za borbu protiv kriminala.

Uhapšeni su odgovorni za pljačku jednog supermarketa u Floridsdorfu (21. bečka opština), dve u Simeringu (Simmering 11. bečka opština) i četiri u Favoritenu, 10. opštini Beča.

Hapšenje bande izvelo je novo odeljenje bečkih policajaca, specijalizovano za borbu protiv kriminalnih bandi. Policajci su prošlog petka čekali u zasedi u Favoritenu, nakon što je u susednom Simeringu banda opljačkala Bila supermarket. Oni su upali u objekat, jedan razbojnik je stezao kasirku za grlo, dok je drugi iščupao kasu iz ležišta.

Foto: Policija
Foto: Policija

Policajci su preko radio-veze čuli da je opljačkana prodavnica Bile i shvatili da se radi o bandi koju već duže vreme traže. Napravili su zasedu ispred stana jednog od pljačkaša u Favoritenu. Nakon što su trojica mladića ušla u zgradu, policija je jurnula za njima. Dvojicu su uhapsili na stepeništu, trećeg u stanu. On je u panici, sa drugog sprata, bacio kasu i vreću sa odećom i razbio vetrobransko staklo automobila parkiranog ispred zgrade.

Foto: Policija
Foto: Policija

Uhapšena trojica mladića stari su 18, 19 i 21 godinu, a policija traga za još dvojicom 19-godišnjaka koji su navodno pljačkašima nabavili dva gasna pištolja. Mladi kriminalci su opljačkani novac, ukupno oko 20.000 evra, trošili "za potrebe svakodnevnog života", kažu istražitelji.

Supermarketi lak plen!

U Beču je od početka ove godine već opljačkano pet supermarketa. Prethodnih godina u Beču je bilo šezdesetak pljački samoposluga godišnje: u 2014. ih je bilo 63, a u 2013. godini 57. Policija uspeva da otkrije i uhapsi dobar deo počinilaca.

"Supermarketi su lak plen, nisu osigurani kao neki drugi ugroženi objekti", kaže policijski pukovnik Mimra. Možda i zato u njih upadaju manje profesionalni, lokalni kriminalci, pa je policiji lakše da ih pronađe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track