NOVI NAPAD: Kukaste krstove iscrtali na bečkoj džamiji!
Foto: Printscreen Heute.at/Islamische Föderation Wien)

Policija traga za počiniocima

NOVI NAPAD: Kukaste krstove iscrtali na bečkoj džamiji!

Austrija -
Ovo je drugi napad za dva meseca na džamiju koja pripada udruženju Atib, prvi je bio na dan rimokatoličkog Božića kada je svinjska glava okačena o kvaku vrata džamije u 20. bečkoj opštini

BEČ - Nepoznata osoba je u subotu uveče sprejem iscrtale kukaste krstove na prozorima i ulaznim vratima džamije, koja se nalazi u ulici Šenbruner štrase (Schönbrunner Straße), u 12. bečkoj opštini.

Prema današnjem policijskom saopštenju datom za Austrijsku novinsku agenciju (APA), zbog nanošenja materijalne štete, kao i kršenja zakona o zabrani isticanja nedozvoljenih simbola, slučaj kukastih krstova na vratima džamije trenutno istražuje Služba za očuvanje ustavnog poretka i borbu protiv terorizma (BVT).

Udruženje Atib, pod čijom se nadležnošću nalazi „napadnuta“ džamija, izražava zabrinutost zbog novog napada. Podsetimo, na dan rimokatoličkog Božića neko je okačio svinjsku glavu o kvaku ulaznih vrata džamije, koja se nalazi u ulici Damštrase (Dammstraße), u 20. bečkoj opštini. I ova džamija takođe pripada udruženju Atib.

V. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track