POSLE NEUSPELIH PROTESTA: Šef Pegide u Austriji dao ostavku!
Foto: Reuter

Debakl

POSLE NEUSPELIH PROTESTA: Šef Pegide u Austriji dao ostavku!

Austrija -
Prvi skup Pegide u Austriji naišao je i na oštre kritike javnosti, jer su među demonstrantima bili brojni pripadnici ekstremno desničarske, ali i huliganske scene

BEČ - Nakon neuspelih prvih protesta u Beču, kada su levičarske grupe sprečile povorku pokreta "Patriotski Evropljani protiv islamizacije Evrope“ (Pegida), šef Pegide u Beču Georg Imanuel Nagel saopštio je da se povlači sa te funkcije.

Posle neuspelog protesta očigledno je došlo do razmimoilaženja u ovoj organizaciji, koja je nastala na osnovu pokreta u Nemačkoj.

Proteklog ponedeljka je Pegida u Beču pokušala, po uzoru na susednu Nemačku, da okupi građane oko zahteva za promenom politike imigracije, pre svega u vezi muslimana.

Više stotina ljudi se okupilo, ali nije moglo da se kreće ulicama Beča, kako je to bilo planirano i prijavljeno, zbog levičara koji su blokirali put.

Prvi skup Pegide u Austriji naišao je i na oštre kritike javnosti, jer su među demonstrantima bili brojni pripadnici ekstremno desničarske, ali i huliganske scene.

Zbog nacističkih pozdrava i parola policija je bila prinuđena da pokrene istragu protiv učesnika skupa Pegide.

"Prestajem sa radom kao portparol Pegide. Ubuduće će Pegida, kao što je na početku učinio ovaj pokret u Drezdenu, prestati sa medijskim radom i samo će preko Fejsbuka komunicirati. Demonstracije će se nastaviti”, saopštio je Nagel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track