MAJKA GLEDALA KAKO JOJ SIN UMIRE: Dečak (12) se udavio viršlom na maskenbalu!
Foto: ORF

Veselje se pretvorilo u tragediju

MAJKA GLEDALA KAKO JOJ SIN UMIRE: Dečak (12) se udavio viršlom na maskenbalu!

Austrija -
Dečak je najverovatnije uzeo prevelik zalogaj koji nije mogao da proguta i preminuo na očigled majke i mnogobrojnih gostiju

EBENZE – Nepokretni 12-godišnji dečak udavio se pred očima majke i brojnih gostiju dok je jeo viršlu.

Nesreća se dogodila u Radničkom domu (Arbeiterheim) u mestu Ebenze gde se svake godine organizuje maskenbal za hendikepirane osobe. Mališan se radovao ovoj žurci i nedeljama smišljao kako će taj dan maskirati. Na bal je otišao sa majkom, ali se vesela proslava ubrzo pretvorila u noćnu moru.

Dečak koji je od rođenja vezan za kolica prišao je stolu sa hranom i uzeo viršlu, međutim najverovatnije je uzeo prevelik zalogaj koji nije mogao da proguta i počeo je da se guši. Iako je njegova majka je odmah dotrčala u pomoć, nije mogla da ga spasi.

Situacije je eskalirala kada je dečak koji pored hendikepa boluje i od epilepsije, zbog šoka dobio epileptički napad. Kako nije mogao da se smiri i dođe do vazduha u jednom momentu prestao je da diše. Pokušaji reanimacije bili su bezuspešni. Dečak je umro na licu mesta pred očima majke i ostalih gostiju.

Hitna pomoć stigla je tek nakon pola sata jer je dežurna ekipa bila smeštena u mestu Gmunden, 15-ak kilometara udaljeno od Ebenzea.

Nesrećni roditelji iako su znali da je njihov sin lošeg zdravstvenog stanja koje se svakodnevno pogoršavalo pitaju se da li je dečak mogao da se spase da je hitna pomoć stigla brže prenosi Kronen Cajtung.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track