ZIMA SE NE PREDAJE: Snežna oluja zahvatiće sutra skoro celu Austriju!
Foto: Vatrogasci

bIĆE LEDENO

ZIMA SE NE PREDAJE: Snežna oluja zahvatiće sutra skoro celu Austriju!

Austrija -
U Beču se najavljuje jako nevreme sa snegom zbog koje će vidljivost biti smanjena na svega jedan metar. Temperature i do minus 11 stepeni

BEČ - Jake snežne padavine očekuju se Austrijanci početkom nedelje. I dok se deca, naročito školarci koji su naraspustu raduju snegu jer će moći da uživaju u sankanju, skijanju idrugim zimskim arolijama, vozači i pešaci se hvataju za glavu zbog poledice i otežanog saobraćaja.

Snežne oluje očekuju se od sutra u severnom i istočnom delu Austrij. U Beču se najavljuje jako nevreme i snežna meećava zbog koje će vidljivost biti smanjena na svega metar. i danas je sneg zadao nevolje Bečlijama. Mnogi autobusi Bečkih linija su zbog snažne snežne oluje ostali zaglavljeni na putu.

Autobuska linija 15A nije mogla da se pomeri ni metar zbog klizavog snega na uzbrdici. To stajanje je koštalo živaca putnike „zarobljene“ u autobusu kao i vozača koji je uzalud pokušavao da pokreneautobus. Kako se i narednih dana očekuje slično vreme u gradsko saobraćajno9m preduzeću strahuju da će biti još ovakvih situacija.

Austobusi u Beču, nisu mogli da se izbore sa poledicom (Foto printscreen heute.at/Bianca Oswald)
Austobusi u Beču, nisu mogli da se izbore sa poledicom (Foto printscreen heute.at/Bianca Oswald)

Sličan problem zadesio je i autobus na liniji 7A, nedaleko od beogradskog trga u bečkom delu Favoriten. Posle mnogo muka i pokušaja da se pomeri sa mesta, autobus je tek nakon stavljanja šljunka ispod točkova uspeo da se pokrene.

Zbog najavljenog lošeg vremena u narednim danima strahuje se da će ovakvih i sličnih slučajeva biti još.Sneg će padati i u Donjoj i Gornjoj Austriji. Jutarnje temperature iznosiće u ponedeljak između minus 11 stepeni do minus 2 Celzijusa dok će se dnevne temperature kretati od minus 3 do plus 3 stepena. U okolini Beča, Donje i Gornje Austrije Jedino se u južnoj Austriji očekuje sunčano vreme sa povremenim padavima.

Kratkotrajno poboljšanje vremena očekuje se u utorka kada će biti pretežno sunčano vreme u zapadnim i istočnim regionima Austrije. U ostalim delovima međutim zadržaće se magla i jak vetar sa zapada. U nižim predelima očekuje se kiša dok će dnevne temperature lagano dostići nula do plus 4 Celzijusa.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track