(VIDEO, FOTO) SNEŽNA OLUJA: Jaka mećava zahvatila Beč, popodne još jače padavine!
Foto: Vladimir Kozomara

ZAVEJANI

(VIDEO, FOTO) SNEŽNA OLUJA: Jaka mećava zahvatila Beč, popodne još jače padavine!

Austrija -
Od jutarnjih sati 1.380 pripadnika službe za održavanje puteva sa 350 vozila čisti sneg i brine o prohodnosti glavnih saobraćajnica

BEČ - Jake snežne padavine zahvatile su danas Beč i delove Austrije, gde su izazvale teškoće u saobraćaju i dovele do povećanja nivoa upozorenja od lavina.

U Beču je proglašen pun stepen pripravnosti zbog snežne oluje koja je nanela velike količine snega. Od jutarnjih sati 1.380 pripadnika službe za održavanje puteva sa 350 vozila čisti sneg i brine o prohodnosti glavnih saobraćajnica.

U gradskom prevozu došlo je do kašnjenja usled snežnih nameta. Sneg je najviše napadao u zapadnom delu grada, a već od podneva očekuju se pojačane padavine.

U austrijskoj pokranini Koruška je nivo upozorenja od lavina, na visini iznad 2.000 metara, podignut na nivo 4 na skali od 5 nivoa.

Ista situacija je i na planinama u pokrajini Donjoj Austriji i Tirolu, gde su nove količine snega i oluja povećale opasnost od lavina.

Hladno vreme i mećave u Beču ne prestaju još od vikenda. Zimska služba navodi da se za raščičćavanje puteva od snega i leda sada koristi najnovija tehnika, pri kojoj se smanjuje potrošnja soli. Pri temperaturama oko 0 stepeni Celzlijusa može da se koristi čista slana voda, a pri nižim temperaturama ili pri većoj količini snega navlaženi kristali soli.

U nekoliko poslednjih godina je u velikom broju smanjeno korišćenje rizle za čišćenje puteva: 1995 godine se koristilo 133.500 tona rizle, a 2013. samo 1.165 tona.

http://www.youtube.com/watch?v=FxtPF4ct6sU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track