PINK PANTER OPET U AKCIJI: Ostavio im buket ruža i odneo sav nakit!
Foto: Printscreen Osterreich/ Iz Arhive Policije

Plajčka u Gracu

PINK PANTER OPET U AKCIJI: Ostavio im buket ruža i odneo sav nakit!

Austrija -
Jedan od pljačkaša čekao sa buketom cveća a prodavačice mu otvorile vrata misleći da je za njih. Plajčka se odigrala dok je policija na pres konferencijiji u Beču objavljivala da je uhapsila četiri člana ove bande među kojima i jednog Srbina

GRAC - Članovi bande "Pink Pantera" još jednom su se poslužili lukavstvom i opljačkali renomiranu zlataru Šulin (Schullin) u centru Graca.

Jedan od njih obučen kao kurir cvećare stajao je sa buketom ruža ispred sigurnosnih vrata. Prodavačice su naivno poverovale da je cveće za jednu od njih i odmah otvorile vrata. Čim su se sigurnosna vrata otvorila, posle mladića sa buketom uletela su još dva maskirana i naoružana pljačkaša u zlataru. Držeći pištolje u rukama, zaurlali su: “Lezite na pod!”

Vlasnik zlatare Hans Šulin, četvoro prodavaca i jedna mušterija poslušali su, a razbojnici su portazbijali vitrine i pokupili nakit. Odmah nakon toga oni su pobegli i policija još traga za njima. Pošto se pretpostavlja da će pokušati da napuste zemlju, policija je zatvorila granični prelazi u Špilfeldu (Spielfeld).

Pljačkaši su na mestu zločina ostavili buket i jednan od pištolja. Istraga je pokazala da je među ukradenim dragocenostima i porodični nakit koji je jedan poznati preduzetnik iz Graca odneo na prepravku kako bi ga poklonio supruzi.

Da ironija bude veća pljačka se dogodila istovremeno dok je policija održavala konferenciju za štampu na kojoj je saopštila da je zaplenila nakit vredan 600.000 evra i uhapsila četiri člana Pink Pantera u hotelu u Bečumeđu kojima su jedan Srbin, dva Izraelca i jedan Belgijanac.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja