ŽENA VOZAČ KAMIONA: Kolega mi je sipao šećer u rezervoar jer nisam htela da spavam s njim!
Foto: Facebook

Ispovest

ŽENA VOZAČ KAMIONA: Kolega mi je sipao šećer u rezervoar jer nisam htela da spavam s njim!

Austrija -
Tek posle godinu dana ostale kamiondžije su je prihvatile. Sedam miliona kilometara je vozila, bez ijednog udesa, iako je na putu bilo i opasnih situacija

BEČ - Austrijanka Regina Lidlgruber 20 godina krotila je 40 tona teško i 18 metara dugačko vozilo. Poznatija kao "Truckerlady" ili "Truckerlilly”, ona je dane i noći provodila na putu, vozeći kamion.

Pre dve i po godine morala je iz zdravstvenih razloga da napusti ovo, za ženu, neobično zanimanje. Ipak, napisala je knjigu o vremenu dok je bila “kraljica puteva” pod nazivom “Žena u kamionu - 60 kilograma na 40 tone”.

Prvih godinu dana je prolazila kroz pakao. Ona u knjizi govori i o teškom periodu kada su je muške kolege namerno slale na pogrešne puteve, čak joj je jednom jedan kolega sipao kilogram šećera u rezevoar za gorivo, jer nije htela da spava s njim.

Tek posle godinu dana kolege kamiondžije su je prihvatile. Sedam miliona kilometara je vozila bez ijednog udesa, iako je na putu bilo i opasnih situacija.

Takvi slučajevi su je naterali da vodi dnevnik na osnovu kojeg je napisala autobiografiju. Ona je sinoć u tornju za nauku (Wissensturm) u Lincu, čitala deo svoje životne priče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track