DOJAVA O BOMBI: Evakuisana železnička stanica Beč-Majdling!

Specijalci u akciji

DOJAVA O BOMBI: Evakuisana železnička stanica Beč-Majdling!

Austrija -
Obustavljene su i linije U6 bečkog metroa, a putnicima je naređeno da napuste stanicu

BEČ - Bečka železnička stanica Majdling sinoć je bila blokirana zbog anonimne dojave o podmetnutoj bombi. Policija je evakuisala zgradu i sa dresiranim psima krenula u potragu za eksplozivnom napravom. Oko 23 časa usledio je prekid uzbune. Ovo je bila već druga dojava o bombi u roku od nekoliko dana.

Anonimna dojava o bombi stigla je sredu predveče putem telefona, a Austrijska državna železnica (ÖBB) je odmah zatvorila nekoliko perona i evakuisala stanicu. Obustavljene su i linije U6 bečkog metroa, a putnicima je naređeno da napuste stanicu.

ÖBB je nekoliko sati kasnije na svojoj internet stranici objavio da je "hitni slučaj rešen" i da je prkinuta blokada te deonice. Red vožnje nije bio normalizovan još nekoliko sati posle dojave.

Ovo ja druga dojava o bombi u roku od dve nedelje. Podsetimo, 7. februara nastala je panika nakon što je stiglo anonimno upozorenje da se na metro stanici Handelskej (linija U6) nalazi postavljeni eksplozivni materijal. Pretraga stanice podzemne železnice pokazala je da se, ipak, radil o lažnoj uzbuni.

(S. Vulin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track