PRETIO PIŠTOLJEM ADVOKATU: Imam nalog da te ubijem, ali možeš da kupiš život za 400.000 evra!

Drama u advokatskoj kancelariji

PRETIO PIŠTOLJEM ADVOKATU: Imam nalog da te ubijem, ali možeš da kupiš život za 400.000 evra!

Austrija -
Posle torture advokat je pristao da potpiše ugovor o kupoprodaji nekretnine, koji mu je napadač poturio

BEČ - Članovi specijalne policijske jedinice Kobra (Cobra) uhapsili muškarca Karla S. (49) koji je upao u kancelariju jednog bečkog advokat i pod pretnjom pištoljem zahtevao od njega da mu isplati 400.000 evra. Muškarac je prošlog četvrtka oko 20.30 časova došao u kancelariju advokata, koja se nalazi u osmoj bečkoj opštini, na zakazani sastanak i odmah po ulasku izvadio pištolj.

„Imam nalog da te ubijem, ali možeš da kupiš svoj život za 400.000 evra“, rekao je napadač advokatu.

Advokat mu je tada rekao da bi mogao sakupi 100.000 evra, nakon čega je napadač tražio od advokata da ukuca šifru svog onlajn bakovnog računa i da mu ga pokaže. Drškom od pištolja udario je u glavu advokata, a potom ga vezao produžnim kablom. Pretio mu je i šilom i baštovanskim makazama.

Posle torture advokat je pristao da potpiše ugovor o kupoprodaji nekretnine, koji mu je napadač poturio, a ispostavilo se da je upravo ta kupoprodaja nekretnine, zbog koje je napadačev poznanik izgubio 1,4 miliona evra, bila glavni razlog napada.

Pre nego što je otišao, napadač je advokatu uperio pištolj u lice i naredio mu da mu donese 100.000 „ili više nikada neće moći da živi u miru“. Pre nego što je otišao napadač je baštovanskim makazama presekao produžni kabl i oslobodio advokata. Nakon odlaska napadača, advokat je otišao kod svog komšije koji je odmah o svemu obavestio policiju.

Povređenom advokatu pomoć je ukazana u opštoj bečkoj bolnici (AKH).Prema pisanju dnevnog lista Esterajh, napadač je uhapšen dva dana kasnije u jednom kafiću, koji se nalazi u šestoj bečkoj opštini i u kojem je trebalo da dođe do primopredaje novca. Međutim, umesto advokata na lice mesta su došli prerušeni specijalci odreda Kobra i uhapsili napadača za koga list Esterajh navodi da ima prebivalište u Nemačkoj. Policija je u hotelskoj sobi uhapšenog pronašla pištolj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track