SPORT I INTEGRACIJA: 300 osnovaca na košarkaškom turniru u Beču!
Foto: Arhiva Basket2000

zdravo i poučno

SPORT I INTEGRACIJA: 300 osnovaca na košarkaškom turniru u Beču!

Austrija -
Rukovodstvo KK Basketa2000 će po prvi put samostalno organizovati ovo takmičenje 15. marta u sportskoj hali "Rundhale"

BEČ - Trtadicionalni košarkaški turnir, pod nazivom „Ostani na lopti“, za decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, u organizaciji Košarkaškog kluba Basket2000 iz Beča, održaće se 15. marta u sportskoj dvorani „Rundhale“ (Rundhalle) u 22. bečkoj opštini. Turnir će početi u 9 sati.

Na ovom turniru, koji se u organizaciji košarkaškog kluba Basket2000 održava već četvrtu godinu zaredom, učestvovaće oko 300 mališana podeljenih u ekipe prema starosnoj dobi. Osim njih publici će se predstaviti i oko stotinu čirlidersica Basketa2000. Mališanima će se na terenu pridružiti i prvaci Austrije za 2013. godinu, košarkaši kluba BC Zepter iz Beča.

Oni će osim autograma, malim košarkašima pokazati i neke igračke trikove, i dati korisne savete vezane za ovaj sport. Kako bi osim takmičenja mališani naučili i nešto novo i više o sportu, na ovom turniru će osim organizacijskog tima, biće uključeno i oko 40 košarkaških trenera.

Ovaj turnir je, u saradnji sa Ministarstvom sporta Republike Austrije, pod nazivom „Košarka i integracija“ pre četiri godine osnovao košarkaški klub Basket2000. Međutim ove godine, rukovodstvo Basketa2000 će po prvi put samostalno organizovati ovo takmičenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track