RAZMENA ISKUSTAVA: Srpski notari u poseti kolegama iz Austrije!
Foto: Profimedia

Studijsko putovanje

RAZMENA ISKUSTAVA: Srpski notari u poseti kolegama iz Austrije!

Austrija -
U Austrijskoj notarskoj komori održana su predavanja na različite teme iz javnobeležničke prakse: edukacija javnih beležnika, nadzor i kontrola nad radom javnih beležnika

BEČ - Delagacija Javnobeležničke komore Srbije, predvođena predsednikom Miodragom Đukanovićem, boravila je u studijskoj poseti Austrijskoj notarskoj komori sa ciljem razmene iskustava iz prakse, profesionalnog usavršavanja i jačanja kapaciteta te institucije, saopštila je danas Javnobeležnička komora Srbije.

Predstavnici Austrijske notarske komore istakli su, tom prilikom, punu podršku Javnobeležničkoj komori Srbije i naglasili značaj javnog beležništva za pravosudni sistem zemlje. U okviru programa dvodnevne posete početkom ove nedelje, u Austrijskoj notarskoj komori održana su predavanja na različite teme iz javnobeležničke prakse: edukacija javnih beležnika, nadzor i kontrola nad radom javnih beležnika, organizacija Austrijske notarske komore, notarski sistemi u Austriji.

Na kraju posete, članovi srpske delegacije posetili su i jednu od notarskih kancelarija u Beču gde su imali prilike da se upoznaju sa praktičnim radom austrijskih beležnika, saopšteno je iz Javnobeležničke komore Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track