RAZNEO JE BOMBOM: Uhapšen austrijski penzioner iz Bosne koji je ubio advokaticu zbog nasledstva!
Foto: Printscreen Bosniatoday.ba

Krvava rasprava

RAZNEO JE BOMBOM: Uhapšen austrijski penzioner iz Bosne koji je ubio advokaticu zbog nasledstva!

Austrija -
Muhamed Budimlić (63) koji je živeo u Salcburgu ubio je Jasminu Koričić (61) koja je zastupala njegovog sina u sporu oko imovine

SALCBURG - Bosanac Muhamed Budimlić (63) koji živi u Salcburgu uhapšen je jutros na graničnom prelazu prilikom pokušaja ulaska u Bosnu i Hercegovinu zbog sumnje da je 13. februara u Bihaću usmrtio advokaticu Jasminu Koričić (61). Ona je ubijena u bombaškom napadu, a nakon što je ispred njene kancelarije postavljena ručna bomba. Istražitelji su na osnovu DNK provera utvrdili identitet napadača. Policija ga je tražila i u selu Podgredine gde je imao kuću i često boravio par dana posle ubistva advokatice Koričić, ali je on već bio u Austriji

Prema pisanju austrijskog portala oe24, Budimilić, penzionisani građevinski radnik koji prima austrijsku penziju. Najvjerovatniji motiv ubistva je spor koji je Muhamed vodio sa svojim sinom Hasanom u vezi s imovinom, a nesretna advokatica zastupala je Hasana Budimlića. Koričićka je bila advokatica Budimlićeve i bivše supruge prilikom njihove brakorazvodne parnice. Po završetku parnice Budimlić je smatrao da je oštećen, a za to je krivio upravo advokaticu.

Austrijska štampa piše da je Budimlić živeo u salcburškom naselju Lifering (Liefering), da se unaokolo vozao mercedesom E klase i da je primao penziju u iznosu od 1.380 evra. Međutim, Budimlić je vlastima u BiH prijavio da mesečno dobija „samo“ 700 evra penzije kako bi izbegao plaćanje alimentacije bivšoj supruzi sa kojom ima troje dece.

U zavičaj dovodio mlade žene iz Austrije

Komšije Budimlića u Podgredini šokirane su vešću da je on odgovoran za smrt advokatice. Kažu da je bio prek i nagao čovek koji je tukao svoju ženu, dolazio s drugim mlađim ženama iz Austrije, što je naposletku i dovelo do razvoda sa suprugom Fatimom. Deca, sin Hasan te kćerke Mirzeta i Nisveta, ostale su s majkom. Fatima, navodno, živi kod kćerke Mirzete i zeta u Cazinu. Hasan Budimlić živi, također, u Austriji, u gradu Velsu, sa ženom i dvoje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track