NIDERMILBIHLER: Ekstremnim desničarima nije mesto u dvorcu Hofburg!
Foto: Kurir-info

Upozorenje

NIDERMILBIHLER: Ekstremnim desničarima nije mesto u dvorcu Hofburg!

Austrija -
Neverovatno je da je na ovu partijsku akademiju Slobodarske stranke, koja će se održati pod sloganom ’Pretnja Evropi kroz islamizaciju’, pozvan holadski desničarski populist Gert Vilders, kaže Nidermilbihler

BEČ - Georg Nidermilbihler (Georg Niedermühlbichler), pokrajinski sekretar Socijaldemokratske partije Beča (SPÖ), pozvao je na odgovornost čelne ljude bečkog dvorca Hofburg povodom predstojeće partijske akademije Slobodarske stranke koja će se 27. marta ove godine održati u ovom carskom zdanju, navodeći da "desničarskom skupu tamo nije mesto“.

"Neverovatno je da je na ovu partijsku akademiju Slobodarske stranke, koja će se održati pod sloganom ’Pretnja Evropi kroz islamizaciju’, pozvan holadski desničarski populist Gert Vilders (Geert Wilders), predsednik holandske Partije za slobodu, koji je poznat po huškačkim govorima“ izjavio je Nidermilbihler.

On je takođe dodao da je svoj poslednji huškački ispad Vilders imao tokom jedne predizborne tribine, kada je svojim pristalicama govorio o tome kako u Holandiji treba da bude manje Marokanaca.

Gost... Gert Vilders (Foto: Reuters)
Gost... Gert Vilders (Foto: Reuters)

Nidermilbihler navodi da će tokom ove partijske akademije Vilders deliti binu sa predsednikom Slobodarske partije Austrije Hajncom Kristijanom-Štraheom (Heinz-Christian Strache), koji se u prošlosti već blisko povezao sa evropskim desničarskim ekstremistima i nacionalistima.

"Očigledno je da će zajedno raspirivati islamofobno raspoloženje, a upravo to zahteva najsnažniju osudu“, naglašava Nidermilbihler i apeluje na odgovornost čelnih ljudi dvorca Hofburg.

"Nedopustivo je da se takvo istorijsko mesto od velike važnosti zloupotrebi za podmuklo huškanje. Ovakvim desničarskim okupljanjima nije mesto u Hofburgu“, zaključije Nidermilbihler.

Domaćin... Hajnc Kristijan Štrahe
Domaćin... Hajnc Kristijan Štrahe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track