TRAGIČNA SUDBINA: Pobegao od terorista, ubijen zbog pesme!
Foto: Reuters

Motivi svirepog ubistva u Beču

TRAGIČNA SUDBINA: Pobegao od terorista, ubijen zbog pesme!

Austrija -
Homajun N. je bio poznat pevač narodne muzike među svojim zemljacima. Kao pripadnik šiita bio je primoran da upravo zbog Al kaide i ISIS napusti svoju zemlju

BEČ - Prijatelj Avganistanca Homajuna N. (31) koga je u utorak, 10. marta, na pauzi između dva časa nemačkog jezika u bečkom obrazovnom centru Zavoda za zapošljavanje (ArbeiterMarktService), ubio njegov zemljak, salafista Rešad Z. (18), tvrdi da je Homajun likvidiran jer je napisao pesmu protiv Al kaide i ISIS.

"Homajun je napisao jednu pesmu koja protiv Al kaide i Islamske države (ISIS) i zbog toga je morao umreti“, kaže Homajunov prijatelj koji je insistirao na anonimnosti.

Homajun N. je bio poznat pevač narodne muzike među svojim zemljacima. Kao pripadnik šiita bio je primoran da upravo zbog Al kaide i ISIS napusti svoju zemlju i sa suprugom i dvoje male dece utočište potraži u Austriji.

Porodica ubijenog ogorčena je na austrijsku policiju, jer još nije uspela da locira i uhapsi Rešada Z.

"Verujemo da je ubica uz pomoć svojih prijatelja koji su mu sredili lažne papire, odmah posle ubistva pobegao u inostranstvo“, kažu članovi Homajunove porodice.

Podsetimo, žrtva i ubica koji su se poznavali od ranije, zajedno su pohađali kurs nemačkog jezika. Prema rečima svedoka njih dvojica su se često svađali, ali niko nije očekivao tragičan ishod.

Njih dvojica su u utorak oko 14 sati otišli na pauzu posle časa na prvi sprat zgrade. Svedoci kažu da je rasprava započela još dok je čas trajao, a da su i posle nastavili da se svađaju. Mladić je tada izvadio keramički kuhinjski nož i ubo prijatelja više puta u grudi.

Posle napada bacio je nož i pobegao sa lica mesta. Lekari hitne pomoći pokušali su da reanimiraju teško povređenog Avganistanca ali je on od zadobijenih povreda preminuo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track