DRAMA IZNAD TURSKE: Austrijski avion vraćen u Beč zbog opasnosti od napada ISIL-a!
Foto: Nebojša Mandić

Na pola puta ka Iraku

DRAMA IZNAD TURSKE: Austrijski avion vraćen u Beč zbog opasnosti od napada ISIL-a!

Austrija -
Dobijene su informacije da će u blizini iračkog aerodroma Erbil doći do oružanih okršaja sa teroristima Islamske države

BEČ - Avion austrijske nacionalne kompanije Ostrijan erlajnz (Austrian airlines) vraćen je sa pola puta ka Iraku, posle ulaska u turski vazdušni prpostor, zbog oružanih okršaja u blizini iračkog aerodroma i opasnosti od napada terorističke ISIL.

Avion tipa Erbus A 319 poleteo je u nedelju u 9.10 časova sa bečkog aerodroma Švehat ka Erbilu na severu Iraka. Odlukom pilota avion je iznad vazdušnog prostora Turske vraćen za Beč.

Prema pisanju bečkog dnevnika "Esterajh“ dobijene su informacije da će u blizini aerodroma Erbil doći do oružanih okršaja sa teroristima Islamske države.

"Let ka Iraku je zbog aktuelnog stanja pod stalnim nadzorom. Dobrobit i bezbednost naših putnika ima prednost“, ističu iz AUA povodom povratka letelice sa pola puta ka Iraku.

Portparol AUA Sandra Bijelić potvrdila je jutros agenciji APA da je avion ove kompanije vraćen neposredno pred ulazak u turski vazdušni prostor.

Ona, međutim, ističe da razlog za vraćanje nije upozorenje o terorizmu, ali nije navela razlog ove odluke.

Erbil je sedište vlade autonomnog kurdskog regiona u severu Iraka, čiji borci, na nekoliko desetina kilometara udaljenosti vode borbu protiv Islamske države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track