NI BEČ NIJE ŠTO JE BIO: Sve više mladih u kriminalu, posebno trgovini drogom!

Zabrinjavajuće

NI BEČ NIJE ŠTO JE BIO: Sve više mladih u kriminalu, posebno trgovini drogom!

Austrija -
Ovo je veliki problem celog društva. Sve državne institucije moraju da se udruže u ovoj borbi kako bismo sprečili da kriminalitet mladih i dalje raste, kaže ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner

BEČ - Iako je ukupna stopa kriminaliteta u Austriji opala, kriminalitet mladih je u drastičnom u porastu, a posebno je povećan broj krivičnih dela vezanih za trgovinu narkoticima.

Prošle godine je 33.939 mladih do 17 godina dobilo prijavu zbog kriminalnog ponašanja, a posebno zabrinjava za čak 71,5 odsto veći broj prijava za posedovanje i trgovinu drogom.

U Beču je, prema podacima austrijskog MUP-a, stopa kriminaliteta kod mladih do 17 godina povećana za 15,8 odsto (sa 7.494 na 8.680). Statistički gledano, to znači da je policija svakog dana podnosila po 23 prijave.

Alarmantno je i stanje kod maloletnika, protiv koji se u proseku, na dan podnosi 20 prijava.

"Ovo je veliki problem celog društva. Sve državne institucije moraju da se udruže u ovoj borbi kako bismo sprečili da kriminalitet mladih i dalje raste. Zajedno sa ministarstvima zdravlja i obrazovanja pokušaćemo da ovo sasečemo u korenu“, kaže ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track