MANIJAK NAPADAO LJUDE PO ULICI: Ženu zgrabio za kosu i glavom joj udarao o haubu!

horor u beču

MANIJAK NAPADAO LJUDE PO ULICI: Ženu zgrabio za kosu i glavom joj udarao o haubu!

Austrija -
Tridesetpetogodišnji muškarac nasumice napadao ljude u 15. bečkoj opštini i povredio osam osoba, od toga tri policajca

BEČ - Pomahnitali čovek (35) juče je teško povredio osam osoba u 15. bečkom okrugu (Rudolfsheim), među kojima su i tri policajca. Pretpostavlja se da čovek psihijatrijski bolesnik, a motivi njegovog napada na Bečlije još nisu razjašnjeni.

Prvo je juče oko 10.30, napao jednu ženu, koju je iznenada zgrabio na ulici za kosu i počeo snažno da udara njenom glavom o haubu jednog parkiranog automobila. U pomoć su joj pritekle dve žene, ali je muškarac tada nasrnuo i na njih nanevši im povrede, kaže portparol bečke policije.

Napadač je pobegao, a dok je policija ispitivala napadnute žene na licu mesta, za vreme ukazivanja prve pomoći videli su okrvavljenog čoveka, kako izlazi iz obližnje zgrade. Povređeni 62-godišnjak rekao im je da ga je napao nepoznati muškarac, koji sekrije negde u zgradi.

Policija je krenula u potragu za nasilnikom i pronašla ga na stepeništu, međutim on je i njih napo i jednog policajca šutnuo u lice. Njemu je tada slomio mu nosnu kost, i lakše ovredio još dvojicu policajaca. Posle pojačanja koje je je ubrzo stiglo ovaj napasnik je savladan i uhapšen.

Istraga je utvrdila da je čovek posle prvog napada, na tri žene, hteo da ukrade jedan automobil. Udario je pritom vozača (51), koji je uspeo da se otrgne, da gas i pobegao. Napadač je onda utrčao u kuću, uleteo u jedan stan i tamo teško ranio vlasnika, koji je potom izašao iz kuće i obavestio policiju šta se desilo.

Nasilnik je prilikom hapšenja takođe zadobio povrede, pa je najpre odvezen u bolnicu, a posle ukazane pomoći prebačen je u bečki istražni zatvor u Jozefštatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track