NOVE SNAGE: Deca oduševila igrom pod košem!
Foto: Kurir-info

TURNIR KK Basket2000 Vienna

NOVE SNAGE: Deca oduševila igrom pod košem!

Austrija -
Takmičilo se više od 200 mališana iz devet bečkih osnovnih škola, a pobedu su odneli košarkaši OŠ Vitelsbahštrase, drugoplasirana je ekipa škole Aspernaleje, a treće mesto osvojila je osnovna škola Robert Blum Gase
1 / 9 Foto: Kurir-info

BEČ - Košarkaški klub Basket2000 Vienna proslavio svoj 15 rođendan proteklog vikenda, (15. mart) u sportskoj dvorani „Rundhale“ (Rundhalle) u 22. bečkoj opštini.

Članovi ovog kluba organizovali su četvrti košarkaški turnir za decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole pod nazivom „Ostani na lopti“. Više od 500 gledaoca, mahom roditelja i rodbine malih košarkaša, ispunilo je sportsku dvoranu do poslednjeg mesta.

Osvojili srebro... Ekipa škole Aspernaleje
Osvojili srebro... Ekipa škole Aspernaleje

Na turniru je učestvovalo preko 200 mališana iz devet bečkih osnovnih škola, a pobeda u finalnoj utakmici pripala je košarkašima osnovne škole Vitelsbahštrase (VS Wittelsbachstrasse), koji su u finalu, rezultatom 10:4, pobedili svoje vršnjake iz osnovne škole Aspernaleje (GTVS Aspernallee). Treneri pobedničke ekipe su Kristijan Nikolić i Daca Bojkić, Treće mesto osvojila je osnovna škola Robert Blum Gase (GTVS Robert Blum Gasse). Za najboljeg igrača turnira proglašen je Tim Klarke (Tim Clarke) iz ekipe Vitelsbahštrase, dok je titulu najboljeg strelca turnira poneo Selezan Etijen (Selezan Etienne) iz osnovne škole Forgartenštrase (VS Vorgartenstrasse)

Osim takmičara, na ovom turniru je učestvovalo i 50 čirlidersica, kao i 30 trenera. Turniru su prisustvovali i dvojica prvotimaca košarkaškog kluba BC Cepter Vijena (BC Zepter Vienna), kapiten Stjepan Stazić i bivš NBA igrač Andre Ovens (Andre Owens), koji su školarcima delili autograme, karte za utakmice, te su im na poklon doneli i dve košarkaške lopte sa potpisima svih igraca košarkaškog kluba BC Ceptera Vijena, koje su kasnije dodeljene najboljem igraču i najboljem strelcu turnira.

„Jako sam srećan kada imam priliku da vidim ovoliki broj dece na košarkaškom terenu, koji iz godine u godinu pokazuju napredak kojem se svi radujemo. Trenutno radimo na tome, da selekcijom dece, napravimo jednu talentovanu ekipu koja će od oktobra igrati regularno Austrijsko prvenstvo. Samim tim ispunićemo cilj koji smo postavili na početku ove sezone, a to je da u mini basketu imamo pedesetoro mališana, koji će se regularno takmičiti u ligi“, izjavio je za Kurir Nino Miljković, sportski direktor Basket2000 Vienna.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Tim Klarke (u sredini)

Miljković se takođe ovom prilikom zahvalio svim sponzorima, trenerima i sportskim radnicima košarkaškog kluba Basket2000 Vienna, kao i predsedniku kluba Željku Raciću od kojeg je i ovoga puta stigla maksimalna podrška. Košarkaški turnir „Ostani na lopti“ pre četiri godine je, u saradnji sa Ministarstvom sporta Republike Austrije i pod tadašnjim nazivom „Košarka i integracija“, osnovao košarkaški klub Basket2000. Međutim ove godine, rukovodstvo Basketa2000 je po prvi put samostalno organizovalo ovo takmičenje.

Spisak ekipa osnovnih škola

- VS Wittelsbachstrasse- VS Vorgartenstrasse- VS Schönngasse- VS Oskar Spiel- GTVS Aspernallee- GTVS Robert Blum Gasse- GTVS Spielmanngasse- GTVS Wulzendorfstrasse- GTVS Pastinakweg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track