PRATER KAKAV JOŠ NISTE VIDELI: Nove atrakcije obećavaju nezaboravan provod!
Foto: Milan Ilić

zabave nikad dosta

PRATER KAKAV JOŠ NISTE VIDELI: Nove atrakcije obećavaju nezaboravan provod!

Austrija -
Čak pet novih, modernih atrakcija očekuju kako mlade, tako i starije posetioce bečkog zabavnog parka Prater koji sledeće godine slavi 250 godina postojanja
1 / 10 Foto: Milan Ilić

BEČ - Ovogodišnji slogan bečkog Pratera je "Zabava od 1766.". Ovaj zabavni park nalazi se u istoimenom parku, na ostrvu između Dunava i Dunavskog kanala (nekadašnji dunavski rukavac uz koji je originalno i nastao grad Beč). Nekadašnje carsko lovište, park Prater slavi sledeće, 2016. godine, 250. godišnjicu otkada ga je Marija Terezija otvorila za javnost.

Prater i ove godine svojim posetiovima nudi nešto novo, što će im podići aderenalin. Čak pet novih, modernih atrakcija očekuju kako mlade, tako i starije posetioce parka.

"U luna parku imamo razne atrakcije, koje privlače i mlade i starije. Svake godine je na Prateru nešto novo, kaže nam Štefasn Sitler-Kojdl (Stefan Sittler-Koidl), predsednik Udruženja praterskih preduzetnika, sa kojim smo obišli tzv. Wurstelprater (Kobasičarski Prater), kako se naziva ovdašnji zabavni park.

Najveći uskršnji vašar je u Prateru
Najveći uskršnji vašar je u Prateru

Wurstelprater počinje od Velikog točka (Riesenrad), koji je preživeo i bombardovanje u Drugom svetskom ratu, a 2017. će proslaviti 120. rođendan. Nedaleko od točka je nedavno podignuta hala, u kojoj je počeo da radi "Darkride Insider". U kabinama sa četiri sedišta, krećese u vratolomnu vožnju šinama dugim ukupno 400 metara. Ako ste dovoljno hrabri da roller coaster trasom, u mrklom mraku, koji seku samo laserski zraci uz specijalne zvučne efekte, ovo je prava stvar za vas.

Dok ste u kabini u potpunom mraku ne možete da videti u kom smeru se krećete i kakav će biti sledeći okret, ubrzanje ili pad. Iz hale smo izašli potpuno ošamućeni. Obnovljena je i kuća strave i užasa "Hotel Psiho". Na vas skaču čudovišta, a možete biti i "poprskani krvlju" žrtve kojoj monstrum otkida glavu.

Štefan Sitler-Kojdl, predsednik Udruženja praterskih preduzetnika
Štefan Sitler-Kojdl, predsednik Udruženja praterskih preduzetnika

Uz legendarnu "Švajcarsku kuću" (Schweizerhaus), Prater će od sutra, kada je službeno otvaranje, imati još jedan gigantski ugostiteljski objekt: "Alpsko selo", sa više stotina mesta, što u potpuno drvenim kućama alspkog stila, što na otvorenom, u bašti između ovih kuća. Šef "Alpskog sela" rekao nam je da je uveren da će ono biti popunjeno, "jer nudi udobnuost i opuštanje od svakodnevne gradske, a i praterske vreve u domaćem ambijentu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja