NE ZNA KOGA JE SAHRANILA: Pokopala muža, a bolnica je ponovo pozvala da preuzme njegovo telo!
Foto: Printscreen Krone.at/Klemens Groh

SKANDAL U BEČU

NE ZNA KOGA JE SAHRANILA: Pokopala muža, a bolnica je ponovo pozvala da preuzme njegovo telo!

Austrija -
Da li pepeo u urni koju sam sahranila zaista pripada mom mužu? Ko uopšte leži u njegovom grobu?“, pita se bečlijka Šarlota Capka

BEČ - Bečlijki Šarloti Capki (Charlotte Czapka, 83) nekoliko nedelja nakon što je sahranila preminulog muža Valtera Karla (Walter Karl, 80) stiglo pismo iz bečke bolnice SMZ Ost Donaušpital (Sozialmedizinisches Zentrum Ost – Donauspital) u kojem se ona poziva da dođe i preuzme telo preminulog supruga.

„To je bio potpuni šok za mene. Da li pepeo u urni koju sam sahranila zaista pripada mom mužu? Ko uopšte leži u njegovom grobu?“, izjavila je Capka za austrijske medije.

Capka kaže da je njen suprug sredinom januara dobio lakšu prehladu koja je kasnije prerasla u tešku upalu pluća. Nakon što mu se stanje toliko pogoršalo da više gotovo i nije mogao da diše, hitna pomoć je Karla prebacila u bolnicu Donaušpital, koja se nalazi u 22. bečkoj opštini.

Capka naglašava da je bolnička nega u ovoj klinici bila katastrofalna, da se niko od bolničkog osoblja nije brinuo za njenog osamdesetogodišnjeg muža, da ga nisu hranili, te da je na kraju nestala njegova garderoba i ručni sat. Nekoliko nedelja nakon što je Valter Karl preminuo od upale pluća, a njegovo telo kremirano i urna sa pepelom pohranjena u grob na Centralnom bečkom groblju, njegova supruga Šarlote je primila sporno pismo iz bolnice Donaušpital u kojoj je pokojnik i preminuo.

U bolnici se međutim pravdaju da je posredi samo kompjuterska greška, koja je dovela do slanja ovog pisma.

„Pismo je poslato jer je neko od zaposlenih zaboravio da izbriše ime pokojnika iz kompjuterske liste. Dotična dama se i sama više puta uverila da nije došlo do nikakve zamene tela njenog pokojnog muža“, izjavio je jedan od portparola Udruženja bolnica.

Uprkos ovoj izjavi Capka kaže da kod nje i dalje postoji sumnja da li se u sahranjenoj urni zaista nalazi pepeo njenog muža.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track