SAD SU JEDNA AVIO-KOMPANIJA: Spojili se Ostrijan erlajnz i Tirolian ervejz
Foto: Ap

Fuzija

SAD SU JEDNA AVIO-KOMPANIJA: Spojili se Ostrijan erlajnz i Tirolian ervejz

Austrija -
Oko 3.000 zaposlenih, uključujući i pilote, sada se vratilo u AUA, kao i svi zaposleni u austrijskim pokrajinama i u avionskoj administraciji

BEČ - Austrijski avio-prevoznici Ostrijan erlajnz (Austrian Airlines - AUA) i Tirolian ervejz (Tyrolean Airways) spojili su se u jednu kompaniju, čiji će direktor biti dosadašnji prvi čovek AUA, Jan Albreht.

Na funkciji izvršnog direktora združene avio-kompanije Albreht će ostati do kraja maja, da bi 1. juna preuzeo upravljanje kompanijom SanEkspres, koja je zajedničko ulaganje Lufthanze i Turkiš erlajnsa, preneo je austrijski portal TMA-online.

Fuziji dve kompanije prethodilo je postizanje dogovora sa posadom o novom sporazumu o kolektivnom ugovoru, koji je stupio na snagu 1. decembra prošle godine.

Oko 3.000 zaposlenih, uključujući i pilote, sada se vratilo u AUA, kao i svi zaposleni u austrijskim pokrajinama i u avionskoj administraciji.

SanEkspres su 1989. godine osnovali Turkiš erlajns i Lufthanza, a danas ima 3.000 zaposlenih u Turskoj i Nemačkoj kao specijalizovani prevoznik za letove za odmor u Tursku sa bazom u Antaliji.

Važna aktivnost kompanije je i međunarodni turizam, pre svega etnički letovi (između Nemačke i Turske, kao i domaći letovi između anadolskih gradova).

SanEkspres leti na više stotina destinacija između Evrope i Turske, kao i između Nemačke i odredišta na Crvenom moru, u Tunis, na Kanarske otoke, Mediteran, Severni Kipar i Oman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track