USRED BELA DANA: Opljačkana zlatara u najstrožem centru Beča!
Foto: Prinskrin Oe24.at

Potraga za razbojnicima

USRED BELA DANA: Opljačkana zlatara u najstrožem centru Beča!

Austrija -
Razbojnicu su porazbijali zaštitno staklo na vitrinama i pokupili nakit i druge vrednosti. Potom su peške pobegli sa mesta zločina

BEČ - Dvojica maskiranih razbojnika opljačkali su juče oko 16.30 časova zlataru u strogom centru Beča i tom prilikom povredili vlasnika.

Prema rečima portparola policije Romana Haslingera pljačka se dogodila u Rotenturmštrase 16 (Rotenturmstraße), u lopovi su na glavama nosili kačkete, dok su im lica bila prekrivena maramama. On je dodao da je najmanje jedan od dvojice napadača tokom pljačke bio naoružan pištoljem.

U trenutku pljačke osim vlasnika zlatare u lokalu se nalazilo još dvoje zaposlenih, koji su se sakrili iza vitrina sa nakitom. Prema njihovim rečima, jedan od pljačkaša je prišao vlasniku posle čega su čuli kako pada na pod. On je da zadobio povredu nosa i naprsla mu je lobanja. On je izjavio da se ne seća da li ga je pljačkaš udario.

Razbojnici su porazbijali zaštitno staklo na vitrinama i pokupili nakit i druge vrednosti. Potom su peške pobegli sa mesta zločina. Tačna vrednost ukradenog plena još nije utvrđena.

Iz policije je saopšteno da su pljačku počinili profesionalni pljačkaši i da potraga, koja je usledila odmah nakon pljačke, još uvek nije urodila plodom. Ovo je treća pljačka zlatare u Beču ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track