INCIDENT NA INTENZIVNOJ NEZI: Pacijent napao lekare, izazvao požar i pobegao!
Foto: Beta

Smešten na psihijatriju

INCIDENT NA INTENZIVNOJ NEZI: Pacijent napao lekare, izazvao požar i pobegao!

Austrija -
Pacijent, koji, inače, ranije nije imao psihičke probleme, iz čista mira je postao agresivan i pesnicama počeo da udara lekara i medicinsko osoblje

LINC - Muškarac (31), koji je nakon operacije bio smešten na odeljenju intenzivne nege gornjoaustrijske bolnice Frajštadt (Freistadt) napao je i povredio nekoliko radnika bolnice, potom izazvao požar i pobegao, javlja austrijski radio-televizijski servis (ORF).

Prema rečima portparola bolnice, incident se dogodio juče oko 18 časova. Pacijent, koji, inače, ranije nije imao psihičke probleme, iz čista mira je postao agresivan i pesnicama počeo da udara lekara i medicinsko osoblje koje je došlo da ga pregleda. Prema rečima policije, nekoliko osoba je tom prilikom povređeno.

Nakon toga pacijent je uzeo sredstvo za dezinfekciju, njime polio kolica sa prljavim vešom, zapalio i pobegao. Policija ga je nešto kasnije pronašla kako sedi na krovu jedne garaže. Kolima hitne pomoći prebačen je u kliniku za psihičke bolesnike u Lincu.

Kako javlja ORF, u trenutku incidenta u bolničkoj sobi su se nalazila još tri pacijenta, koja srećom nisu povređena. Ipak, oni su zbog gustog dima odmah premešteni u drugu sobu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track