KUĆU NEĆE VIDETI: Kurc će obići pola zemljine kugle u narednih mesec dana!
Foto: Beta AP

SVETSKI PUTNIK

KUĆU NEĆE VIDETI: Kurc će obići pola zemljine kugle u narednih mesec dana!

Austrija -
Austrijski ministar inostranih poslova Sebastijan Kurc za 30 dana preleteće avionom čak 30.000 kilometara i obići pola sveta

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc će u narednih 30 dana preći pola zemaljske kugle.

Prema pisanju bečkog dnevnika “Hojte” za samo 30 dana on će preleteti 30.000 kilometara , naravno u ekonomskoj klasi. Od utorka Kurc je u poseti Rimu, a tih 765 kilometara avionom su samo početak jednog veoma intenzivnog plana radnih poseta. Od 12.do 13.aprila Kurc će boraviti u Barseloni gde se održava sastanak šefova diplomatija EU i ministara država severne Afrike.

Zatim od 20.do 21.on će boraviti u Luksemburgu povodom održavanja sednice Saveta šefova diplomatija EU.Potom 23. putuje u Ljubljanu na skup ministara inostranih poslova zemalja zapadnog Balkana I šefice evropske diplomatije Federike Mogerini. Nakon toga od 27.do 28.on leti u Njujorku, gde će održati govor na konferenciji UN o razoružanju.

Posle toga planirano je da boravi od 29.aprila do 2.maja u San Francisku gde će posetiti preduzeća u “Silikonskoj dolini” zajedno sa mladim austrijskim preduzetnicima. Očekuje ga radna poseta Moskvi od 4.do 5.maja, gde je planiran sastanak sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.Isto tako planirane su I posete Kijevu I Minsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track