NIJE DOČEKALA SLOBODU: Zavorenica (28) umrla 10 dana pre puštanja iz zatvora!
Foto: Printscreen Osterreich

Drga joj došla glave

NIJE DOČEKALA SLOBODU: Zavorenica (28) umrla 10 dana pre puštanja iz zatvora!

Austrija -
Obdukcija je pokazala da je zatvorenica umrla usled oštećenja na mozgu i zastoja udisanju, ali se još uvek se čekaju konačni rezultati obdukcije

KLAGENFURT - Jedna zatvorenica (28) preminula je u zatvoru samo deset dane pre puštanja na slobodu. Uzrok smrti još se ispituje, ali se pretpostavlja da je nastupila zbog mešavine raznih narkotika.

Ova dvadesetosmogodišnjakinja iz Koruške (Kärntner) je zbog pljačke bila u zatvoru u Klagenfurtu od 2008. godine. Sve je bilo pripremljeno za njeno uslovno puštanje na slobodu od 15. aprila. Ona je bila u obavezi da po izlasku iz zatvora odlazi na terapije za odvikavanje od droge u Udruženje Nojštart (Neustart ­ Novi početak), sve do isteka kazne.

Uoči Uskrsa čak je puštena privremen na slobodu. Po povratku u zatvor odmah je podvrgnuta kontroli, a iIzmeđu ostalog, urađen joj je i alko-­test. Nivo alkohola u krvi, međutim bio je zanemarljiv. Test na drogu joj nije ni rađen sobzirom da je devojka bila specijalnom programu za odvikavanje od droge.

U ponedeljak oko 4.30h devojku je mrtvu u ćeliji pronašla njena cimerka. Obdukcija je pokazala da je zatvorenica umrla usled oštećenja na mozgu i zastoja udisanju, ali se još uvek se čekaju konačni rezultati obdukcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja