(VIDEO) OVAJ ČOVEK IMA ANĐELA ČUVARA: Pogledajte kako je biciklista prešao most!
Foto: Printscreen Heute/Helmut Graf, Andreas Pospisil

još ima dobrih ljudi

(VIDEO) OVAJ ČOVEK IMA ANĐELA ČUVARA: Pogledajte kako je biciklista prešao most!

Austrija -
Vozio je trakom kojom tutnje kamioni poput mog teški po nekoliko tona. Morao sam nešto da uradim kako bih ga zaštitio, kaže vozač Anderas Pospisil

BEČ - Tokom vožnje u četvrtak oko četiiri sata, preko Еrdbeger mosta (Erdberger Brücke), koji se nalazi na autoputu A23, vozač kamiona, Anderas Pospisil, nije mogao da veruje šta vidi.

Na petlji kod Pratera, sa desne strane autoputa spazio je slabo osvetljenog biciklistu koji je vozio bicikl u traci za kamione. Bicklista je vozio bicikl sa strane autputa, koji je linijom odeljen od zaštnitne ograde i tako ugrozio ne samo svoj život, već i živote drugih učesnika u saobraćaju.

„Nisam mogao da verujem šta vidim svojim očima. Vozio je trakom kojom tutnje kamioni poput mog teški po nekoliko tona. Morao sam nešto da uradim kako bih ga zaštitio. Odlučio sam da vozim desnom stranom uz njega kako ga neko ne bi zakačio kako bih ga zaštitio od drugih vozila i odmah isključio duga svetla, da ga ne bih "zaslepeo"“, kaže Andreas.

Kada je biciklista primetio svoga „zaštitnika“ koji je želeo ad mu pomogne da bezbedno prođe ovu deonicu puta držao se desne strane vozeći pored njegovog kamiona, sve dok nije došao do do dela mosta posle gradilišta gde se put račvara.

Vozač kamiona kaže da je pratio i biciklistu oko sedam minuta, i da je biciklista samo mahnuo i nesato na skretanju za Kajsermilen (Kaisermühlen).

http://www.youtube.com/watch?v=4ZIt4YLmcA0

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja