NIKO IH NEĆE ZAUSTAVITI: Putinovi Noćni vukovi stižu u Austriju  2. maja!
Foto: AP

POBEDNIČKA VOŽNJA

NIKO IH NEĆE ZAUSTAVITI: Putinovi Noćni vukovi stižu u Austriju 2. maja!

Austrija -
Motociklisti mogu bez problema da uđu u Austriju pod uslovom da imaju uredne šengensku vizu saopšteno je u Ministarstvu spoljnih poslova

BEČ - Deset ruskih bajkera iz kluba "Noćni vukovi" koji putovanjem do Berlina žele da odaju poštu sovjetskim vojnicima poginulim tokom oslobađanja Evrope od Hitlerove Nemačke planira da prođe i kroz Beč.

Motociklisti, koji su poznati po bliskim vezama sa Vladimirom Putinom, prema planu ove „pobedičke vožnje“ trebalo bi u austrijsku prestonicu da stignu 2. maja, a već sledećeg dana kreću dalje put Berlina. Ministarstvo spoljnjih poslova Austrije saopštilo je da neće zabraniti ruskim "Noćnim vukovima" ulazak u zemlju.

"Motociklisti mogu bez problema da uđu u Austriju pod uslovom da imaju uredne šengensku vizu. Svi koji imaju vizu mogu slobodno da putuju kroz Austriju, ali će sa granice biti vraćen svako ko nema važeću vizu", saopšteno je u Ministarstvu.

"Stranci koji borave u Austriji, moraju da poštuje zakone zemlje u kojoj su gosti i ponašaju se u skladu sa njima“, naglasio je potparol ministarstva. Na pitanje šta misli o zabrani prolaska bajkera kroz neke zemlje Evropske Unije, nije želeo da da svoj komentar.

Da podsedtimo poljska nije dozvolila ulazak "vukova" u svoju zemlju a nisu dobrodošli ni u Nemačkoj. Međutim prema pisanju poljskih medija, neki od motociklisti sa važećim vizama ipak su juče prešli belorusko-poljsku granicu. Neki će navodno probati pojedinačno na drugim prelazima da pređu poljske granice sutra, a neki da preko Finske stignu do Nemačke.

Ukoliko savladaju prepreku u Poljskoj, oni slobodno mogu kroz Češku, čiji je šef diplomatije Lubomir Zaoralek, rekao da je Češka slobodna zemlja i da može da je poseti svaki turista, te i "Noćni vukovi". Ukoliko budu poštovali zakone i saobraćajne propise, češke vlasti ih neće vraćati, iako je češki MUP predložio vladi da se "Noćni vukovi" proglase za nepoželjne i vrate odakle su došli.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track