DOBAR IZGOVOR ZLATA VREDI: Ko o čemu lopov o poštenju!
Foto: Printscreen Heute.at/Fotolia

ZBUNILI I POLICAJCE

DOBAR IZGOVOR ZLATA VREDI: Ko o čemu lopov o poštenju!

Austrija -
Bečka saobraćajna policija zaustavila vozilo koje je prošlo kroz crveno svetlo, a proverom ustanovljeno da se radi o ukradenom automobilu

BEČ - Bečka policija je u petak 1. maja, pri rutinskoj kontroli vozila zaustavila jedan auto za koji se ispostavilo da je ukraden, međutim izgovor koji je vozač ovog ukradenog automobila dao, više je nego iznenadio policajce.

Saobraćajna policija je prilikom redovne kontrole saobraćaja zaustavila jaden auto, koji je prošao kroz crveno svetlo u ulici Brinerštrase (Brünnerstraße) na Floridsdorfu (Floridsdorf). Posle provere dokumenata i saobraćajne dozvole saobraćajci su ustanovili da se registarski brojevi ne poklapaju i ustanovili da se radi o ukradenom automobilu čija je krađa prijavljena 28.aprila ove godine.

Dvadesetčetvorogodišnji mladić koji je bio za volanom i njegova tridesetdvogodišnja saputnica pokušali su da se izvade u objasne policajcima otkud oni u ukradenom automobilu. Vozač je rekao pošto su videli da je vlasnik ostavio ključeve u kolima, došli na ideju da se malo provozaju. Pokušao je da ubedi policajce kako je mislio da posle par dana vozikanja vrati automobil vlasniku.

Iako iznenađeni policajci naravno nisu pali na ovu priču pa su protiv kradljivaca podneki krivičnu prijavu, a vozilo oduzeli kako bi ga vratili vlasniku.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track