SKANDAL U BEČU: Turski teroristi marširali sa socijaldemokratama!
Foto: Fonet, 1.5.2015

Tek sada otkrili

SKANDAL U BEČU: Turski teroristi marširali sa socijaldemokratama!

Austrija -
Važno je samo da su imali crvene zastave, nebitno da li su turski ekstremisti, kritikuje FPÖ socijaldemokrate koje su dozvolile učešće radikalnih Turaka

BEČ - Na tradicionalnom prvomajskom maršu Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) u Beču učestvovala je, kako tek sada na osnovu fotografija prenose mediji, i jedna radikalna turska grupacija, što je naišlo na kritiku austrijske javnosti.

Reč je o simpatizerima marksističko-lenjinističke terorističke organizacije "Revolucionalna narodno-oslobodilačka partija" (DHKP-C), koja je na spisku terorističkih organizacija u EU i SAD.

"Turiste rado primamo u Beču. Teroristi, međutim, kod nas ne smeju imati nikakvo mesto", poručio je lider Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache) povodom učešća predstavnika DHKP-C-a na maršu socijaldemokrata.

On je podsetio da su dva člana DHKP-C, krajem marta, upali u Palatu pravde u Istanbulu, gde su kao taoca uzeli državnog tužioca Mehmeta Selima, koji je zajedno sa teroristima poginuo u akciji oslobađanja.

Simpatizeri DHKP-C iz Beča sa svojim obeležjima, kako pokazuju objavljene fotografije, maršisali su sa socijaldemokratama 1.maja kroz centar Beča.

"Važno je samo da su imali crvene zastave, nevažno da li su turski ekstremisti", kritikuje FPÖ socijaldemokrate koje su dozvolile učešće radikalnih Turaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track