NAPUNIĆE DŽEPOVE: Pobednik Evrosonga biće bečka privreda!
Foto: Grad Beč

ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE

NAPUNIĆE DŽEPOVE: Pobednik Evrosonga biće bečka privreda!

Austrija -
u periodu od 19. do 23. maja kada se održava Pesma Evrovizije biće ostvareni prihodi u iznosu od 100 miliona evra, a najveću korist sigurno će imati turizam

BEČ - "Pobednik" Pesme Evrovizije, biće bečka privreda! Prve kvalifikacije počinju za osam dana u austrijskoj prestonici, i hotelijeri, ugostitelji, trgovci i proizvođači raznih roba očekuju unosne poslove.

"Evrovizija nam donosi jednu globalnu binu", ističe direktor bečke Turističke organizacije Norbert Ketner ukazujući da će glavni grad i njegove znamenitosti moći, preko malih ekrana, da prati 200 miliona ljudi širome sveta, što je ogromna reklama.

Međunarodni institut za više studije (IHS) prognozira da će u periodu od 19. do 23. maja biti ostvareni prihodi u iznosu od 100 miliona evra, a najveću korist sigurno će imati turizam. Austrijska železnica (OeBB) očekuje do 20.000 dodatnih putnika samo u tom periodu, a hotelijeri dodatnih 75.000 noćenja u Beču i okolini.

Bečko preduzeće "Šnajders", koje je izradilo tašne koje će gosti Evrovizije dobijati, nada se kasnijim poslovnim aranžmanima. Evrovizija će brojnim austrijskim proizvodima biti mogućnost za dodatno reklamiranje širom sveta, te ne čudi da su mnoge poznate marke želele da budu prisutni na ovom takmičenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja