KURC: Kroz kulturu i nauku produbljujemo odnose sa Srbijom
Foto: Beta AP

Godina kulture 2015. Austrija-Srbija

KURC: Kroz kulturu i nauku produbljujemo odnose sa Srbijom

Austrija -
Raduje me što ćemo u "Godini kulture 2015. Austrija-Srbija" novim radnim programom dalje produbiti kulturnu i naučnu saradnju naše dve zemlje, naglasio je austrijski ministar spoljnih poslova

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz) ocenio je povodom završetka rada austrijsko-srpske kulturne komisije i potpisivanja novog radnog programa u oblasti kulture za 2015-2019, da brojni zajednički projekti na impresivan način pokazuju koliko su sveobuhvatni i partnerski odnosi Austrije i Srbije.

"Raduje me što ćemo u "Godini kulture 2015. Austrija-Srbija" novim radnim programom dalje produbiti kulturnu i naučnu saradnju naše dve zemlje, naglasio je on u saopštenju povodom potpisivanja radnog programa u Beogradu.

Novi radni program, kako se navodi u saopštenju, obuhvata širok spektar zajedničkih aktivnosti u oblasti kulture, sporta, jezika i obrazovanja.

Poseban značaj daje se na regionalnu saradnju u oblasti obrazovanja u okviru Centralno-evropske saradnje u obrazovanju i obuci (CECE).

Nosioci saradnje su Kulturni forum Austrije u Beogradu, austrijske biblioteke u Beogradu i Novom Sadu, Kultur Kontakt Austrija, izaslanik za obrazovanje za Srbiju, kao i Ambasada Srbije u Beču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track