OBORILI SVE REKORDE: Koncert AC/DC najveći ikad održan u Austriji!
Foto: BETA

MEGA NASTUP

OBORILI SVE REKORDE: Koncert AC/DC najveći ikad održan u Austriji!

Austrija -
Juče je u Špilbergu pred 105 hiljada fanova australijski hard rok bend održao koncert za pamćenje, a atmosferu doveo do usijanja

GRAC - Juče je AC/DC održao u Špilbergu u Štajerskoj koncert za pamćenje.

Bio je to najveći rok koncert u Austriji svih vremena, sa 105.000 fanova. Pristiglo je čak 380 autobusa i 5 vozova sa ejsidisovcima. Koncert je obezbeđivalo 300 policajaca, a za publiku je obezbeđeno 3.000 burića sa pivom. Bio je to Vudstok u Štajerskoj.

Pet vrhunskih australijskih rok muzičara, postavilo je juče novi rekord u Austriji i nastupom u Špilbergu podiglo atmosferu do usijanja. Zvezde hard roka, sa 220 miliona prodatih CD-ova, su sa svojim nastupom “Rock-or-Bust” oborili sve rekorde dosadašnjih ne samo rok koncerata u Austriji, već i koncerata pop muzike.

Na programu paklene svirke ACDC u trajanju od 105 minuta, bili su sve njihove svetski poznate pesme kao što su “High way to Hell”, “Let There Be Rock” kao i mnoge druge.

Čak i posle 41-ne godine postojanja, bend je još jednom dokazao da su neprikosnovene hardrok ikone, sa sve školskom uniformom gitariste Angusa Janga i ogromnom đavoljevom glavom na bini. Grupa je očuvala svoje koncertne rituale i tokom izvođenja pesme “Hells Bells” zaljuljalo se ogromno zvono, u uz “Whole Lotta Rosie” zaigrala je porno lutka na bini.

http://www.youtube.com/watch?v=gmATKeAXrJg

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track