KONTROLE NA PUTEVIMA: Radari love motoriste i sve koji voze prebrzo!
Foto: Think

Austrijski saobraćajci u akciji

KONTROLE NA PUTEVIMA: Radari love motoriste i sve koji voze prebrzo!

Austrija -
Policija će, kako je saopšteno, posebnu pažnju obratiti na ponašanje motorista u saobraćaju jer su oni u poslednje vreme najodgovorniji za izazivanje nesreća na putevima

GRAC - Austrijska policija od danas sprovodi akciju pod nazivom “Brzina” tokom koje će obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja, sa akcentom na vozače motora i sve koji ne poštuju ograničenje brzine. Akcija će trajati sve do katoličkih Duhova 24. maja, a najveće kontrole biće u pokrajini Štajerska.

Policija će, kako je saopšteno, posebnu pažnju obratiti na ponašanje motorista u saobraćaju jer su oni u poslednje vreme najodgovorniji za izazivanje nesreća na putevima.

Prevelika brzina, precenjivanje svojih mogućnosti da se pri velikoj brzini upravlja motorom, kao i naivnost su glavni uzročnici teških nesreća i povreda motorista, kažu u policiji.

Veliki problem je što ih ostali vozači, pre svega oni za volanima četvorotočkaša, uopšte ne vide. Pojačano će se kontrolisati auto-put, kao i ulice u gradovima i na teritorijama svih opština. Očekuje se pojačan saobraćaj zbog dolazeće praznične nedelje, kada veliki broj ljudi odlazi na odmor ili ide na izlete.

“Saobraćajna policija će uraditi sve što je neophodno kako bi se smanjio broj nesreća u toku sledeće nedelje. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da voze pažljivo”, kaže šef saobraćajne policije Volfgang Štaudaher (Wolfang Staudacher).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja