(FOTO) JEDVA GA SKINULI SA DRVETA: Mačak Feliks tri dana nije mogao da siđe s grane!
Foto: Printscreen Heute.at/zoom- Tirol)

BABA ZA DEDU, DEDA ZA REPU

(FOTO) JEDVA GA SKINULI SA DRVETA: Mačak Feliks tri dana nije mogao da siđe s grane!

Austrija -
Vatrogasci nisu mogli da stignu do životinje koja je bila na 20 metara visine pa su u pomoć pozvali gorsku službu spasavanja
1 / 6 Foto: Printscreen Heute.at/zoom- Tirol)

ŠVAC - Mačka Feliksa, posle tri dana vatrogasci konačno skinuli sa drveta visokog 20 metara.

U tirolskom mestu Švacu (Schwaz) vatrogasci i gorska služba izveli su juče akciju spasavanja mačora koju je ozbiljno otežavala kiša koja je neprekidno padala. Vlasnica mačka ispričala je da se on još od četvrka nalazi na drvetu. Ona pretpostavlja da ga je najverovatnije pojurio neki pas, a da se on bežeći od njega popeo visoko na drvo gde se sakrio u krošnju.

Međutim zbog jake kiše drvo je bilo jako klizavo i mačak nije mogao više sam da se spusti. Dani su prolazili, a preplašena životinja nije silazila sa drveta zbog čega je gazdarica odlučila da pozove u pomoć vatrogasce, kako bi joj pomogli da Feliksa spusti na zemlju.

Pošto je maca begunac i za vatrogasce bila suviše visoko i nisu mogli da se popnu do nje i dohvate je, oni su u pomoć pozvali gorsku službu spasavanja. Mihal Milner (Michael Müllner), pripadnik tima goranaca napokon je uspeo da dohvati pokislog i prepadnutog mačka i spusti ga na zemlju. On je čim je osetio da je na sigurnom uhvatio šturu i pobegao u kuću, a njegovoj gazdarici je konačno laknulo kad su joj spasili kućnog ljubimca koji je iz ove avanture izašao nepovređen.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track