ŽIVELI OD TUĐE MUKE: Krijumčari uzimali izbeglicama i poslednji evro pa se provodili po svetu!
Foto: Printscreen Heute.at/privatna Arhiva

SKANDAL NA BEČKOM AERODROMU

ŽIVELI OD TUĐE MUKE: Krijumčari uzimali izbeglicama i poslednji evro pa se provodili po svetu!

Austrija -
Tarindu J. (30) i njegov brat blizanac Malinta koji su radili kao obezbeđenje na bečkom aerodromu i uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi hvalili su se na svojim Fejsbuk profilima kako uživaju u najluksuznijim letovalištima širom sveta

BEČ - Radnici obezbeđenja koji su uhapšeni zbog krijumčarenja izbeglica na bečkom aerodromu Švehat, zahvaljujući ovom "dopunskom poslu" živeli su na visokoj nozi .

Tarindu J. (30) i njegov brat blizanac Malinta hvalili su se na svojim Fejsbuk profilima kako uživaju na odmoru u najluksuznijim letovalištima širom sveta. Oni su okačili svoje fotografije provoda iz Dubaija, Pariza, sa Bliskog istoka... Hvalisali su se i pozirali ispred skupocenog sportskog automobila, naskupljih hotela... Iako su ovaj luksuz sebi nisu omogućili nezakonito zarađujući na tuđoj muci, oni su se otvoreno bahatili i nemilice trošili novac. Za svoje usluge izbeglicama su uzimali od 7.000 do 9.000 po osobi. Nobl provod po Dubaiju "platile" su izbeglice sa Šri Lanke koje su za ilegalno prebacivanje u SAD ili Veliku Britaniju platile 9,000 evra po osobi.

"Tarindu J. i jedan Poljak uhapšeni su po otkrivanju bezbednosnih rupa na Švehatu. Malinti se brani sa slobode sa još 10 osoba koje su pod istragom", rekao je advokat Fridrih Kol. Osumnjičeni su pušteni iz pritvora

Da podsetimo austrijska policija uhapsila je šest pripadnika službe obezbeđenja koji su na bečkom aerodromu švercovali izbeglice na letove za SAD i Veliku Britaniju. Dvojica radnika privatnog obezbeđenja Švehatu švercovali su izbeglice pored pasoške i bezbednosne kontrole u avion i tako im omogućili ilegalan ulazak u SAD i Veliku Britaniju. Oni su, kao obezbeđenje po nalogu Ostrijen erlajnsa, sprovodili dodatne bezbednosne kontrole letova za SAD i druge destinacije. Oni su prijatelje i poznanike zamolili da na njihovo ime kupe avionske karte, kao i elektronsku dozvolu za SAD, a potom su te ljude, na dan putovanja, pustili da čekiraju karte i prođu bezbednosne i pasoške kontrole.

U zgradi aerodroma čekali su ilegalci, koji su prošvercovani, sporednim prolazima, pored bezbednosnih kontrola, a zamenu karata obabljali bi u toaletu. Poslednju pasošku kontrolu, na gejtu, sprovodi njihova privatna služba, tako da im nije bio problem da izbeglice sprovedu do aviona. Policija je uspela do sada da dokaže 11 slučajeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track