SVI GA LAJKUJU: Štrahe pregazio Hojpla na Fejsbuku!
Foto: Reuters

Političari na društvenim mrežama

SVI GA LAJKUJU: Štrahe pregazio Hojpla na Fejsbuku!

Austrija -
Da Austrijanci i te kako prate aktivnost HC Štraheo na Fejsbuku govori činjenica da je zvaničnu stranicu lidera plavih lajkovalo čak 226.000 ljudi

BEČ - Lideri vodećih političkih partija u Beču uglavnom su aktivni na društvenim mrežama, a svakako najažurniji je predsednik Slobodarske partije Austrije FPÖ Hajnc Kristijan Štrahe (Heinz Chrtistian Strache). Da Austrijanci i te kako prate njegovu aktivnost na Fejsbuku govori činjenica da je zvaničnu stranicu lidera plavih lajkovalo čak 226.000 ljudi.

Za razliku od lidera najveće opozicione partije, gradonačelnik Beča i i šef Socijaldemokratske stranke (SPÖ) u prestonici Mihael Hojpl (Michael Häupl) ima svoju zvaničnu stranicu, ali nije aktivan, pa je sakupio samo 173 lajkova.

Hojplova koaliciona partnerka, šefica Zelenih u Beču Marija Vasilaku (Maria Vassilakou) je nešto aktivnija i to se vidi i po broju lajkova njene stranice - 8.268.

Lider Narodne partije Austrije u prestonici Manfred Juracka (Manfred Juraczka) ima 7.292 lajka. Juracka na svojoj stranici, poput Štrahea postavlja aktuelane teme i događaje iz političkog i partijskog života.

Šefica bečkog NEOS-a Beate Majnl Rajzinger (Beate Meinl-Reisinger) ima otvoren profil na koji postavlja novosti iz stranačkog života.

Svakako najkativniji je lider plavih HC Štrahe koji na svoj zid postavlja sve najvažnije stranačke događaje, ali i najakuelnije teme iz austrijskih i svetskih medija o kojima iznosi svoj stav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja