(FOTO) ŠAMPIONI BEČA: Kurir i Basket2000 prvaci bečke lige!

NAJBOLJI SA NAJBOLJIMA

(FOTO) ŠAMPIONI BEČA: Kurir i Basket2000 prvaci bečke lige!

Austrija -
Ovo je drugi put od postojanja kluba da naša ekipa osvaja trofej bečke lige, a prvi je osvojila još pre 10 godina

BEČ - Košarkaški tim Basket2000 Vienna osvojio je titulu prvaka Beča! Naš tim je u finalu bečke lige pobedio ekipu Vienna D.C Timberwolves/1 rezultatom 83:74. Posle 10 godina, ove je drugi put od osnivanja kluba da naša ekipa osvoji trofej bečke lige, a naši momci nosili su dresove sa logom Kurira.

Finalna utakmica odigrana je u hali Mollardgasse. Naš tim je utakmicu počeo jako nervozno jer su naši igrači u meč ušli kao favoriti. Uz to, našem timu je ovo bilo treće uzastopno učešće na Final for. Predhodna dva puta Basket2000 Vienna bio je na na korak od titule, ali nije ga poslužila sportska sreća.

Naš tim je u prvoj četvrtini doživeo peh jer se povredio najbolji igrač Dragi Najdanović. Njegovu ulogu preuzeo je mladi Vladimir Bantić koji se odlično snašao i opravdao poverenje trenera Slobodana Pavićevića.

Basket2000 Vienna je na poluvreme otišao sa zaostatkom od 8 poena, međutim, sredinom treće četvrtine počinje da kontroliše utakmicu, a sredinom četvrte četvrtine prelazi u opiljivije vođstvo od 10 poena i prednost čuva do kraja utakmice.

Nino Miljković, sportski direktor Basket2000 Vienna čestitao je treneru Slobodanu Pavićeviću i igračima na ostvarenom uspehu.

"Deset godina je prošlo od osvajanja prvog trofeja, a ovaj drugi nam je posebno drag jer je osvojen na 15. godišnjicu postojanja kluba. Hvala i predsedniku kluba Zeljku Raciću, koji je imao dovoljno strpljenja i razumevanja za nasu mladu ekipu", kaže Miljković za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja