LICE SA POTERNICE: Poljak osumnjičen za ubistvo bračnog para u Beču!
Foto: Printscreen Heute.at/policijska Arhiva

IDENTIFIKOVAN NAPADAČ

LICE SA POTERNICE: Poljak osumnjičen za ubistvo bračnog para u Beču!

Austrija -
Policija je objavila fotografiju Dаriusa Pаvela (29) i moli sve koji prepoznaju osumnjičenog da se jave na telefon 0124836/DW985025

BEČ - Policija je raspisala poternicu za Dаriusom Pаvelom K. (Dariusz Pawel K., 29) pod sumnjom da je brutalno ubio bračni par njihovoj kući u Donauštatu (Donaustadt).

Njega je policija identifikovala na osnovu snimka sigurnosnih kamera prilikom podizanja novca ukradenom karticom ubijenog sa bankomata u mestu Rаsdorf (Raasdorf) u Donjoj Austriji. Policija je objavila fotografiju i moli sve koji prepoznaju osumnjičenog da se jave na 0124836/DW985025. Za Poljakom Pavelom je raspisana i međunarodna poternica pod sumnjom da je izvršio više krivičnih dela u Poljskoj, Češkoj i Nemačkoj, saopštila je bečka policija.

Da podsetimo bračni par nađen je mratav 21. aprila u svojoj kući u bečkoj ulici Bokingštrase (Boekingstrasse) u Donauštatu. Muškarac (65) je imao teške povrede glave i više ubodnih rana od noža, a žena (64) je brutalno prebijena. Beživotna tela pronašla su njihovo dvoje dece koji su došli da provere zašto im se roditelji ne javljaju.

Policijа je od početka istrage sumnjala da je motiv ubistva pljačka, jer je ukraden automobil žrtava. Njihov "opel zаfirа" policija je pronаšlа 24. mаjа upravo u Rаsdorfu, gde je Pavel i snimljen pri podizanju gotovine sa bankomata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja