CRVENI I PLAVI SE DOGOVORILI: Socijaldemokrate i FPÖ formirali vladajuću koaliciju u Burgenlandu!
Foto: Rojter

Zvanično

CRVENI I PLAVI SE DOGOVORILI: Socijaldemokrate i FPÖ formirali vladajuću koaliciju u Burgenlandu!

Austrija -
Tu informaciju upravo su potvrdili guverner Burgenlanda Hans Niessl (SPÖ) i predsednik FPÖ Johan Tschurtz

BURGENLAND - Socijaldemokratska partija (SPÖ) i Slobodarska partija (FPÖ) dogovorile su formiranje vladajuće koalicije u pokrajini Burgenland!

Informaciju koju je Kurir ranije danas objavio, sadu su i zvanično potvrdili guverner Burgenlanda Hans Niessl (SPÖ) i predsednik FPÖ u ovoj austrijskoj pokrajini Johan Tschurtz.

Podsetimo, pregovori o zajedničkom formiranju vlasti trajali su samo pet dana nakon izbora na kojima su slobodarci ostvarili istorijski uspeh.

SPÖ je na izborima u nedelju osvojio 41,9 odsto glasova, uz gubitke od 6,3 procenata, ÖVP 29,1 odsto, uz gubitke od 5,5 odsto, a FPO je uspeo da popravi svoj rezultat za šest odsto, osvojivši 15 procenata glasova.

Da su i crveni i plavi već jednom nogom u koaliciji potvrdio je juče i guverner Burgenlanda Hans Niessl za austrijsku agenciju APA. On je izjavio da bi sporazum mogao da bude postignut već tokom vikenda.

"Već smo postigli konsenzus po pitanju najvažnijih tačaka i iz današnje perspektive ne postoje prepreke koje se ne mogu prevazići", rekao je Niessl.

To je ranije danas potvrdio i predsednik Slobodarske partije u Burgenlandu Johan Tschurtz:

"Postoje do sada samo tačke konsenzusa i spremnosti da da se postigne dogovor. Ne postoje krupnija neslaganja ili svađe", rekao je Tschurtz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track