Najnovije vesti

(FOTO) PROŠAO KROZ CRVENO: Vozač (55) minibusa poginuo u sudaru s vozom!
Foto: Printscreen Osterreich/ Einsatzdoku.at

SERIJA SUDARA NA PRUŽNIM PRELAZIMA

(FOTO) PROŠAO KROZ CRVENO: Vozač (55) minibusa poginuo u sudaru s vozom!

Austrija
Posle sudara voz je vukao vozilo skoro 200 metara dok se nije zaustavio, niko od 80 putnika n ije povređen

PITEN - Serija fatalnih saobraćajnih nesreća na pružnim prelazima se nastavlja.

Juče je došlo do sudara minibusa i putničkog voza na prelazu u Piten (Pitten) u donjoaustrijskoj opštini Nojkirhen (Bezirk Neukirche). Vozač (55) mini busa ostao je na mestu mrtav.

On je najverovatnije prevideo crveno svetlo koje je najvljivalo dolazak voza i krenuo preko pruge kada je na njega naleteo putnički voz. On je vukao vozilo skoro 200 metara dok se nije zaustavio. Vatrogasci su izvukli nesrećnog čoveka iz smrskanog minibusa, ali su lekari hitne pomoći mogli samo da konstatuju smrt. Srećom mašinovođa i 80 putnika koliko ih je bilo u vozu ostali su nepovređeni. Saobraćaj je zbog ove nesreče bio satima zatvorena, a putnici iz voza su nastavili put autobusom.

Da podsetimo krajem maja pet osoba je poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Donjoj Austriji.Automobil u kom je bila osmočlana porodica udario je voz, kod Prugstala na Elaufu (opština Šajbs) (Prugstall an der Elauf, Bezirk Scheibbs). Poginuli su Patrik Z. (26), njegova supruga Anita P. (32) i njihovo troje dece, dva sina (7 i 8 godina) i jedanaestogodišnja ćerka. Iz smrskanog vozila izvučeno je još troje tepško povređene dece, dve devojčice (4 i 5 godina), i njihov brat (12 godina).

Nesreća kod Prugstala u kojoj je poginulo pet osoba (Foto ORF/Bernhard Wangler)
Nesreća kod Prugstala u kojoj je poginulo pet osoba (Foto ORF/Bernhard Wangler)

Od 2005. godine na neobeleženim prelazima poginulo 189 ljudi

Statistika pokazuje da se 80 odsto nesreća sa vozovima dogodi baš na neograđenim pružnim prelazima. U odnosu na ostale evropske zemlje, broj ovakvih prelaza je u Asutriji najveći. Na oko 100 km pruge je 53 takvih pružnih prelaza. Na 60 odsto se nalazi Andrejev krst i stop tabla. Od 2005 godine na osnovu statistike iz ministarstva za unutrašnje poslove, dogodilo se 707 sudara sa vozovima, gde je poginulo je 189 ljudi, a 793  povređeno

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...