AUSTRIJSKI MINISTAR FINANSIJA: Atina je prebacila odgovornost na građane
Foto: Reuter

Kritikuje referendum

AUSTRIJSKI MINISTAR FINANSIJA: Atina je prebacila odgovornost na građane

Austrija -
U Grčkoj je odluka doneta i prebačena odgovornosti na stanovništvo, konstatovao je Šeling, dodajući da se sada postavlja pitanje šta će se dogoditi ako Grci kažu „ne“

BEČ - Ministar finansija Austrije Hans-Jerg Šeling (Hans Jörg Schelling) poručio je da su za rešavanje grčke krize i dalje otvorena sva vrata.

"Ne postoji nikakav Grexit, Grčka je i dalje deo evrozone i evrogrupe", rekao je Šeling u izjavi novinarima u Beču. Privremeno zatvaranje grčkih banaka, prema njegovim rečima, je ispravna odluka, dok je najavljeni referendum okarakterisao kao pogrešan put. On je istakao da su ministri finansija evrozone „svakog dana, i svakog sata“ spremni na razgovore, ali da je Grčka napustila pregovarački sto i najavila referendum. „

"To mislim da nije dobar način"“, podvukao je Šeling dodajući da su ministri spremni na svako rešenje i da će učiniti sve što je potrebno, ali da je Grčka drugačije odlučila.

"U Grčkoj je odluka doneta i prebačena odgovornosti na stanovništvo", konstatovao je Šeling, dodajući da se sada postavlja pitanje šta će se dogoditi ako Grci kažu „ne“. Prema njegovim rečima ministri evrozone su Grcima ekstremno izašli u susret, ali je sve odbijeno, te je svih 18 ministara finansija odlučilo da ne produži program pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track