TAOCI U SOPSTVENOJ KUĆI: Otac držao na nišanu ženu i decu četiri sata!
Foto: Printscreen Youtube

DRAMA U AUSTRIJI

TAOCI U SOPSTVENOJ KUĆI: Otac držao na nišanu ženu i decu četiri sata!

Austrija -
Sin koji je iskoristio trenutak očeve nepažnje uspeo je da pobegne kod komšija i odmah obavesti policiju

SALCBURG - Četiri sata jedan 54-godišnji muškarac držao svoju porodicu kao taoce, zabarikadiran u svojoj kući između jezera Ater (Attersee) i Mond (Mondsee), nedaleko od granice Salcburga i Gornje Austrije.

Sve je počelo svađom juče oko 23 sata u njiohovoj porodičnoj kući u mestu Oberburgau. Otac koji je i pre bio agresivan i nasilan, počeo da divlja i lomi po kući. Sin je iskoristio momenat njegove nepažnje i pobegao kod komšija, a otac je onda zaključao svoju ženu i dve kćerke, dvadesetogodišnjakinje. Odmah je pozvao policiju.

S obzirom da je rekao policajcima da otac u rukama ima malokalibarsku pušku, kojom im je pretio, oni su alarmirali Kobre, specijalnu edinicu za posebne namene austrijske policije. Na lice mesta stigla je najpre lokalna policija sa porodičnim lekarom, a ubrzo i Kobre sa specijalnim ekspertom za pregovaranje u slučaju talačke krize.

Četiri sata su pokušavali da ga ubede da se preda i oslobodi porodicu što je on odbijao. Čovek koji se zabarikadirao u podrumu nije hteo da se preda, a odbijao je i da oslobodi ženu i kćerke iz kuće. Međutim ,kada je shvatio da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, on je oko tri ujutru pokušao da pobegne kolima iz garaže, ali su Kobre brzom akcijijom uspele da ga zaustave i uhapse.

On je odmah prebačen na psihijatriju gde će biti pod medicinskim nadzorom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track