SILVIJA DIŠE NOVIM PLUĆIMA: Hvala za moj drugi  život!
Foto: Printscreen Heute.at/privatna Arhiva

USPEŠNA TRANSPLATACIJA NA AKH U BEČU

SILVIJA DIŠE NOVIM PLUĆIMA: Hvala za moj drugi život!

Austrija -
Silvija Šolc (43) ponovo živi normalnim životom i čak učestvuje na lokalnim trkama brzog hodanja

BEČ - Bečka Opšta i univerzitetska klinička bolnica (AKH Wien) jedan je od najpoznatijih centara za transplantaciju pluća odnosno pluća i srca (često se ove dve transplantacije obavljaju odjednom).

Silviji Šolc (Silvia Scholz, 43) iz St Peltena (St. Pölten), glavnog grada Donje Austrije na ovoj klinici ponovo je prodisala. Kako sama kaže posle transplatacije ona danas i bukvalno ponovo može da diše punim plućima. Ne zna ko je donator i čija pluća sada ima ali je neizmerno zahvalna.

"Mogu samo da kažem veliko HVALA za taj dar iz ljubavi prema bližnjem. Hvala za moj drugi život!", kaže Silvija.

Pre transplantacije, Silvijina pluća bila iz godine u godinu sve slabija, gubila su funkciju zbog urođene bolesti. Na kraju je morala non-stop da udiše kiseonik iz posebnog aparta. Stalno je gubila dah i uvek bila umorna. Pre godinu dana nju je transplantacija pluća vratila u normalan život.

Štaviše, ona je nedavno učestvovala u jednoj Nordic Walking" trci (rekreativno hodanje uz pomoć dva skijaška štapa, popularno poslednjih godina).

"Nisam bila poslednja", kaže sa smeškom Silvija, koja radi u pastoralnoj službi rimokatoličke biskupije u St. Peltenu. Svojim primerom Silvija želi ohrabriti ljude sa sličnim problemima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track