IMA SVAKAKVIH GAZDA I KUĆNIH LJUBIMACA: Rakun pao sa zgrade i polomio vilicu!
Foto: Printscreen Osterreich

PREŽIVEO

IMA SVAKAKVIH GAZDA I KUĆNIH LJUBIMACA: Rakun pao sa zgrade i polomio vilicu!

Austrija -
U Centru za negu životinja u Fezendorfu, južno od Beča rakunu je sanirana povreda, a dobio je i novi smeštaj

BEČ - Bečlije u stanovima drže svakojake životinje. Povređeni rakun, kućni ljubimac pronađen je ispred jedne zgrade u 3. bečkoj opštini (Landstraße).

Rakuna su pronašli su radnici MA48, Gradske čistoće Beča. S obzirom da je pronađeni rakun imao oko tela ogrlicu-opasač, na koju se može prikopčati povodac, veruje se da je pao na ulicu sa prozora ili balkona neke od okolnih zgrada. Životinja je imala polomljenu vilicu.

Pozvana je služba za pomoć životinjama, koja ga je odvezla u centar za negu životinja u Fezendorfu (Vösendorf), južno od Beča. Tamo je rakunu sanirana rana, a dobio je i novi smeštaj. Sledećih nekoliko dana će biti pod stalnim veterinarskim nadzorom, dobijati infuziju, lekove protiv bolova i antibiotike da ga ne bi zahvatila infekcija.

Bečko udruženje za zaštitu životinja kaže da je u ovom slučaju reč o mladoj, dobro hranjenoj životinji. Držanje rakuna kao kućnog ljubimca nije u zabranjeno, ako se ispune propisani preduslovi. Posedovanje rakuna se mora prijaviti nadležnoj bečkoj službi (MA60). Da bi se dobila dozvola, prostor u kojem boravi rakun mora imati barem 40 kvadrata i biti visok barem tri metra. Pored toga, nalaže se vlasnicima da rakune drže u paru.

"Rakuni nisu domaće životinje i nisu nimalo prikladni za držanje u stanovima, kao što to uostalom nisu ni ostale divlje životinje", naglašava Marion Veni (Marion Wenny), rukovoditeljica centra za zaštitu životinja Bečkog udruženja za zaštitu životinja.

"Da je imao adekvatan prostor za život, rakun ne bi mogao da padne na ulicu", kažu u Udruženju za zaštitu životinja. Još uvek ninje utvrđeno ko je vlasnik povređenog rakuna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track