NI STOKU TAKO NE VOZE: 42 čoveka zaključana u gepeku od 6 kvadrata vozio 8 sati bez pauze!
Foto: Printscreen Osterreich/ Policijska Arhiva

ŠVERCER IZBEGLICA UHAPŠEN U AUSTRIJI

NI STOKU TAKO NE VOZE: 42 čoveka zaključana u gepeku od 6 kvadrata vozio 8 sati bez pauze!

Austrija -
Izbeglice iz Avganistana i Sirije koje su se vozile su se od srpsko-mađarske granice, a trebalo je da ih ostave kod bečkog aerodroma

BEČ - Austrijska policija je na "Istočnom autoputu" (A4, od Beča prema Mađarskoj) uhapsila jednog državljanina Rumunije (37) zbog švercera izbeglica.

U njegovom kombiju pronađene su 42 osobe nabijeni kao sardine u vozilu koje ni prozore sa strane. Među njima je bilo dece stare šest godina i mlađih tinejdžera. Policijska uprava Donje Austrije smatra da je uhapšeni Rumun odgovoran za više sličnih, ilegalnih prevoza izbeglica.

Policajci su intervenisali nakon što ih je jedan drugi vozač sa Autoputa A4 obavestio da svetloplavi kombi pred njim sumnjivo krivuda. Patrola je zaustavila kombi bugarskih registracija i imala šta da vidi u njemu. Na samo šest i po kvadratnih metara bila su zgurana 42 čoveka. Tokom osmočasovne vožnje pri spoljašnjoj temperaturi koja je bila preko 30° stepeni oni ni jednom dobili vodu, niti je čovek stajao kako bi ljudi udahnuli malo vazduha. Zadnja vrata kombija bila su zašarafljena spolja!

Izbeglice su smeštene u jedan policijski centar u Bad Dojč Altenburgu (Bad Deutsch Аltenburg). Većinom su iz Avganistana i Sirije. Dosadašnja istraga je pokazala da su se kombijem u kojem su pronađeni vozili bez pauze od srpsko-mađarske granice. Trebali su biti ostavljeni uz austrijski Autoput A4 nedaleko od Švehata, bečkog aerodroma.

Policija je uhapšenog švercera prebacila u zatvor u Kornojburgu (Korneuburg). Državno tužilaštvo će zahtevati da ostaneu istražnom zatvoru, jer se veruje da mu ovo nije bo prvi masovniji šverc izbeglica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track