NA NIŠANU ISLAMISTA: Vojnici austrijske armije šalju preteće poruke preko fejsbuka!
Foto: Printscreen Krone.at/facebook

UZMENIRAVAJUĆE FOTOGRAFIJE

NA NIŠANU ISLAMISTA: Vojnici austrijske armije šalju preteće poruke preko fejsbuka!

Austrija -
Snimak dvojice vojnika nastao je najverovatnije tokom noćnog dežurstva u jednoj bečkoj kasarni i postavljen na socijalne mrežeedije, a između ostalog su napisali "Klik-klak, pucanj u glavu"

BEČ - Posle nedavnog pokretanja istrage Vojno-obaveštajne službe protiv jednog regruta Vojske Austrije, poreklom iz Bosne zbog sumnje da je simpatizer Islamske države, izbio je novi skandal.

Objavljena je još jedna uznemirujuća fotografija regruta snimljenih u provokativnim, islamističkim pozama. Na snimku su dvojica vojnika u uniformi austrijskih oružanih snaga, maskirani pletenim, vojnim fantomkama za lice, a u rukama drže STG 77, standardnu automatsku pušku austrijske pešadije.

Ono što je problematično na njoj je pozadina fotografije, tačnije plakat na zidu na kom, na engleskom jeziku, piše: "Ponosan sam što sam musliman". Jedan od vojnika pri tom ima ispružen desni kažiprst (kakvog praktikuju pripadnici "terorističke "Islamske države" na Bliskom Istoku), dok je drugi vojnik uperi pušku prema kameri, i drži na išanu posmatrače fotografije..

Snimak dvojice 20-godišnjaka nastao je najverovatnije tokom noćnog dežurstva u jednoj bečkoj kasarni (Weyprechtkaserne) i postavljen na socijalne medije, a između ostalog su napisali "Klik-klak, pucanj u glavu" i "Alahu akbar!". Iz austrijskog ministarstva odbrane poručuju da ovakve slučajeve uzimaju veoma ozbiljno, te da će disciplinski, možda i krivično goniti sve koji izražavaju po društvo opasne, zakonom zabranjene, politički radikalne stavove.

Lidert Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz-Christian Strache) smatra da "kombinacija vatrenog oružja i nedvosmislene geste pružaju jasnu sliku, te zahtevaju delovanje ministra obrane Geralda Kluga i državnog tužilaštva".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track