Bečko udruženje Srba apeluje na Austriju da osudi "Oluju"!

DA SE NIKAD NE ZABORAVI

Bečko udruženje Srba apeluje na Austriju da osudi "Oluju"!

Austrija -
Predsednik "Slovenske unije" Stevan Raducić, rekao je da bi, ukoliko austrijski zvaničnici, upute čestitke hrvatskoj vladi ili prisustvuju proslavi u hrvatskoj ambasadi, to smatrao poniženjem žrtava

BEČ - Bečko udruženje "Slovenska unija" pokrenulo je apel austrijskim vlastima da osude hrvatsku vojnu operaciju "Oluja" kao genocid.

"Mi Srbi koji živimo u Austriji zahtevamo od zvaničnika Austrije, vlade, kao i političkih partija da usvoje rezoluciju u kojoj se najoštrije osuđuje ratni zločin koji je poznat kao operacija "Oluja"", navodi se u apelu.

Predsednik Slovenske unije Stevan Raducić, rekao je da bi, ukoliko austrijski zvaničnici, upute čestitke hrvatskoj vladi ili prisustvuju proslavi u hrvatskoj ambasadi, to smatrao poniženjem žrtava.

''Molim za razumevanje da mi i mnogi ostali smatramo progon više od 500.000 Srba i ubistvo više hiljada civila kao genocid", poručuje Raducić.

Slovenska unija pokrenula je posebni profil na Fejsbuku "Oluja" da se zločin nikad ne zaboravi" na kojem prikuplja podršku za ovu akciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track