(FOTO) RODILA I BACILA SINA: Tek rođenu bebu pronašli u potoku radnici iz Slovenije!
Foto: Printscreen Kurier

JOŠ JEDNO ODBAČENO DETE U AUSTRIJI

(FOTO) RODILA I BACILA SINA: Tek rođenu bebu pronašli u potoku radnici iz Slovenije!

Austrija -
Dečaku su dali ime Kristof-Zigfrid-Franc-Peter. Prvo ime dobio je po helikopteru koji ga je prevezao, a ostala po članovima interventne ekipe

GRAC - Slovenački radnici pronašli su u utorak u potoku ostavljenu tek rođenu bebu.

"Čekali smo prevoz na stanici i čuli plač. Otišli smo do obližnjeg potoka, a u njemu je ležalo dete, rekao je austrijskim medijima Slovenac koji je u utorak našao dečaka starog svega jedan dan.

On je sa dva prijatelja krenuo na posao u austrijski grad Bad Radkersburg. Kad su ugledali novorođenče, ono je bilo zamotano u crnu kecelju kakvu koriste kuvari, piše austrijski Kurir. Odmah su ga izvadili iz vode i pozvali hitnu pomoć.

Mališana su helikopterom prevezli u Grac (Foto Printscreen Kurier)
Mališana su helikopterom prevezli u Grac (Foto Printscreen Kurier)

Ubrzo je helikopterom, stigla lekarska ekipa, koja je pregledala dete i ustanovila da je u dobrom stanju, ali malo promrzlo. Dete je prevezeno do bolnice u Gracu, gde su ga privremeno smestili u porodilišterodilište.

- Maleni nije imao ime, pa smo mu dali četiri Kristof-Zigfrid-Franc-Peter - rekao je je pilot helikoptera Peter Flajšhaker.

Prvo ime dobio je po helikopteru koji ga je prevezao, a ostala po članovima interventne ekipe. Sad mu traže udomiteljsku porodicu koja će o njemu brinuti narednih šest meseci. Toliko, prema austrijskim zakonima, treba da prođe da bi ga usvojili bez pristanka majke.

Inače, ovo je druga ostavljena beba u poslednjih petnaestak dana u Austriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track